Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség lecsapott az NB II.-ben, nem engedik be a Soroksár–Vasas-meccsre a nézőket

2015. április 21., kedd 15:29 | aznap frissítve

A „sportrendezvények megrendezéséhez közbiztonsági szempontból továbbra sem járulok hozzá” – írja a Soroksár SC-nek írt levelében Kuczik János ezredes, a főkapitány rendészeti helyettese.

Hogy ez valójában nem a meccs betiltását jelenti, hanem csak a zárt kapus mérkőzés elrendelését, azt a Soroksár SC és a Vasas honlapjáról lehet tudni.

A Soroksár szerint „a rendőrség a Merkantil Bank NB II. 25. fordulójának Soroksár SC – Vasas FC mérkőzésének szurkolókkal való megrendezését határozatában megtiltotta!"

Az NB II.-ben elég nagy a verseny a feljutásért, az első Vasas mögött ott a Gyirmót és a Békéscsaba, de még a belügyi államtitkár, Tállai András csapata, a 4. Mezőkövesd is látóhatáron belül van az NB I.-es feljutásért (az első kettő mehet feljebb az első osztályba). 

A Vasasnál ennél is tovább mennek:

Sok minden érthetetlen ebben az ügyben. Ha ugyanis a Haraszti úti centerpálya labdarúgó mérkőzések lebonyolítására rendőrségi-biztonságtechnikai okokból nem alkalmas, akkor hogyan lehetséges mégis, hogy ott ebben az idényben 11 NB II-es bajnoki mérkőzést lejátszott a Soroksár csapata és ráadásul nézők jelenlétében és csupán a ZTE és csapatunk elleni vendégjátékára nem engednek be nézőket?

Emiatt állapítja meg a Vasas a honlapján, hogy „határozottan sérti az esélyegyenlőség elvét, hogy legfőbb vetélytársaink (Gyirmót, Mezőkövesd) saját szurkolóik biztatása mellett mérkőzhettek meg a Soroksárral.”

A Vasas rendőrségi forrásai szerint az ő szurkolóikkal van baj, hiszen a Mezőkövesd–Vasas-meccsen valaki a pályára dobott egy fénygránátot, illetve az Ajka–Vasas-meccsen valaki egy hanggránátot robbantott fel. Van, aki szerint a parkolóban lévő kövek a veszélyesek.

Rovatok