Index Vakbarát Hírportál

Münchenben jöhet a BL-sokk

2015. április 21., kedd 13:18

A visszavágók jönnek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, egy lefutott, és egy gigászi meccsre van kilátás. A Barcelona a PSG-t, a Bayern a Portót fogadja.

A hiányzók és a sérülések miatt korántsem alakult ideálisan a PSG-nek a BL-negyeddöntő első meccse: Zlatan Ibrahimovic és Marko Verratti eltiltás, Thiago Motta sérülés miatt nem játszott, majd a meccs legelején kidőlt Thiago Silva is, akit egy önmagára még csak nem is hasonlító David Luiz váltott. A Barcelona mindezt kihasználta, idegenben 3-1-re verte a franciákat, óriási meglepetés kellene ahhoz, hogy innen kiessenek.

Kedden Verratti és Zlatan visszatér, David Luiz pedig vélhetően sokkal jobb formában lesz, de Barcelonában legalább három gól kell majd a párizsiaknak a továbbjutáshoz, amennyit utoljára 2014 februárjában kapott a Barcelona: akkor a Valencia verte őket 3-2-re, de még ez az eredmény is kevés lenne most a PSG-nek.

Olyan eredményt utoljára a Bayern hozott össze Barcelonában, amivel Messiék most kiesnének, de 2013-ban a németek uralták a Barcát, a 4-0-s müncheni meccs után idegenben 3-0-ra nyertek.

Ami a továbbjutási esélyeket illeti, a Barcelona a legutóbbi 31 hazai BL-meccséből csak egyet vesztett el (a Bayern ellenit), és ha az első meccset megnyerték 36-ból 34-szer továbbjutottak európai kupában. A PSG viszont a legutóbbi hat meccséből ötön lőtt legalább három gólt, igaz, pont a Barcelona ellen mondtak csődöt.

München, vér, szenvedés, könnyek

A 2013-ashoz hasonló teljesítményre lenne szüksége most a Bayern Münchennek, azzal a különbséggel, hogy most nem 4-0-ról, hanem 1-3-ról indulnak, vagyis az életükért játszanak ma este a Porto ellen. A portugál csapat tökéletes pressinggel játszott, zseniálisan használta ki a németek három hibáját, arról viszont még nem beszélhetünk, hogy eldöntötték volna a párharcot, mert a Münchennek egy 2-0 is elég az elődöntőhöz.

A hazaiaknál továbbra sem játszhat Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba, Mehdi Benatia, de Juan Bernat és Philipp Lahm játéka is kérdéses, Bastian Schweinsteiger viszont beállhat, ha utóbbi nem tudja vállalni a játékot. A Portónál Cristian Tello sérült egyedül, de Alex Sandro és Danilo is eltiltott, ők nagyon hiányozhatnak a védelemből, amin előre láthatóan óriási lesz a nyomás.

Bár a Bayern általában pokoli erős otthon, idén csak öt hazai meccsen kaptak gólt, de már egy is sokat segítene a Portónak.

A Barcelona-PSG 3-1-ről, a Bayern-Porto 1-3-ról indul este 20.45-től, mindkét BL-negyeddöntő visszavágóját élőben követheti az Indexen.

Rovatok