Index Vakbarát Hírportál

A Bayern feltörölte a padlót a Portóval

2015. április 21., kedd 22:42

A Bayern München kétgólos hátrányból felállva, 6-1-es győzelemmel, 7-4-es összesítéssel verte ki a Portót a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Barcelona 2-0-ra nyert a PSG ellen, két győzelemmel, 5-1-es összesítéssel jutott tovább.

Bayern München–Porto 6-1

A Bayern Münchennek a statisztikák szerint kétszázaléknyi esélye sem volt a továbbjutásra, de érthetően, ebbe nem törődhettek bele. Még ha a  kulcsjátékosok közül most is sokan hiányoztak, Robben, Ribéry és Schweinsteiger sem játszhatott többek között. A meccs óriási tempóban kezdődött, a Porto nem nagyon tudta megtartani a labdát, de úgy tűnt, hogy a presszinggel megfojthatja a Münchent.

Ez azonban csak percekig működött. A tizedik percben Müller lépett meg a félpályáról kapott passzal, a védőjét is lefutotta, majd éles szögből kapura lőtt jobbról. Fabiano jó reflexszel védett, de nem szabadult fel a kapu. Jött Lewandowski, de a Porto óriási szerencséjére, csak a kapufát találta el.

Négy perccel később azonban a kapufa sem segíthetett, Thiago Alcantare fejelhetett zavartalanul az ötösön. Balról érkező beadást bólintott kapuba. A Porto még ekkor is továbbjutásra állt, de nyolc perc múlva már ez a lehetőség is elúszott. A Bayern megint fejesből talált be, Jerome Boateng labdájához Fabiano is ijesztően esetlenül nyúlt, becsorgott a hálóba. A 27. percben már 3-0-ra vezetett a München, természetesen ezúttal is fejesgólt szerzett Lewandowski.

Bayern München-Porto 6-1

A Portónál csak másodpercekig volt a labda, képtelen volt a Bayern kapujáig eljutni. Mintha egy amatőr csapat próbálkozott A német klub gyors játékát képtelen volt lereagálni Lopetegui csapata.

A Bayern nem állt le, teljesen padlóra küldte a Portót a 36. percben, amiben egy szerencsés lövés is segített. Müller 25-ről vállalta el. Az egyik védőn irányt változató lövésnél Fabianónak sem volt esélye. A Porto-védelem teljesen szétesett, a 40. percben a kapu előtt szerzett labdát a Bayern, Lewandowski az alapvonalról kapott tisztán egy beadást Müllertől, majd kilőtte a hosszút.

A második félidőben is lendületesen kezdett a Bayern, Götze húsz másodpercen belül helyzetbe került, de hamar visszafogottabbá vált a játék. A münchenieknek nem volt hová rohannia. A Porto ugyan feljavult, jóval többet tartotta a labdát, de az ellenfél kapujáig nem nagyon jutott el. A 74. percben aztán megszerezte a becsületgólt. Jaskcon Martínez két lesgyanús átadás után közelről fejelt kapuba. Három perccel később megint a kolumbiai került helyzetbe, a tizenhatos előtt szélre húzott, majd váratlanul keresztbe lőtt. Épphogy elkerülte lövése a kaput. Ha bemegy, még izgalmas lehetett volna a párharc.

A Porto azonban minden lehetőségét elveszítette, amikor Marcano megkapta második sárgáját, és Xabi Alonso a sorfal fölött becsavarta a hatodik müncheni gólt. Még a hetedik is összejöhetett volna, de a nagy kavarodásban képtelenek voltak kapuba passzolni a bayernesek a ráadáspercekben.

Barcelona–PSG 2–0

A PSG még kevesebb eséllyel várta a visszavágót, mint a Bayern, otthon kapott ki 3-1-re a Barcelonától. Ibrahimovic eltiltása után visszatérhetett, de ő sem tudott segíteni a csapaton. A Barcelona hamar nyilvánvalóvá tette, szó sem lehet nagy feltámadásról.

David Luiz biztosan nem fog jó szívvel emlékezni erre a BL-negyeddöntőre, az első meccsen is formán kívül volt, Luis Suárez többször kötényt adott neki, és most kezdett jól. Már a harmadik percben sárga lapot kapott egy rossz becsúszásért. A 14. percben Iniesta jó ötvenméteres szólója után Neymar már a labdaátvétellel megverte David Luizt, majd a kapust is kikerülve szerzett vezetést. Összesítésben ezzel már 4-1-re ment a Barca.

Barcelona-PSG 2-0

Neymarnak a PSG ellen mindig megy, a szezonbeli negyedik meccsükön ez volt a negyedik gólja. A 34. percben aztán az ötödiket is megszerezte. Dani Alves a jobbszélen cselezte magát tisztára, majd a beadással a középen unatkozó Neymar fejére varázsolta a labdát.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

Bayern München (német)-FC Porto (portugál) 6-1 (5-0)
gól: Thiago (14.), Boateng (22.), Lewandowski (27., 40.), Müller (36.), Xabi Alonso (88.), illetve Martinez (73.)
kiállítva: Marcano (87., Porto)
    Továbbjutott: a Bayern München, 7-4-es összesítéssel.

FC Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (2-0)
gól: Neymar (14., 34.)
    Továbbjutott: a Barcelona, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.

Rovatok