Index Vakbarát Hírportál

Real és Juve: ilyen játékkal BL-elődöntőben? Igen.

2015. április 22., szerda 23:21

Amilyen jól játszottak a kedden a négy közé került csapatok, a Bayern és a Barcelona, olyan gyenge teljesítménnyel került oda szerdán a Real Madrid és a Juventus. A spanyolok 1-0-ra gyűrték le a 10 emberes Atleticót, a Juve 0-0-át játszott Monacóban.

A szerdai két BL-negyeddöntőn összesen 9 gól esett, mivel a szerdai visszavágók első meccsein összesen egy, így újra nem lehetett gólzáporra számítani. A Real-Atletico 0-0-ról indult, a Monaco-Juve 0-1-ről.

Madridban egy igen tartalékos Real állt fel, a sérült Benzema, Bale és Modric miatt Carlo Ancelotti edző rendesen átalakította a kezdőjét. Legérdekesebb húzása az lett, hogy a Carvajal, Varane, Pepe, Coentrao négyes elé Sergio Ramost tette fel védekező középpályásnak. Főleg azok után kissé meglepő ez, hogy hétfőn kijelentette, az ő kerete a legjobb a világon, ám mégse a védekező középpályás Illarramendit, Khedirát vagy Lucas Silvát jelölte Modric helyett, inkább egy állandó középhátvédnek kreált új pozíciót.

Jese Rodriguezben ugyanígy nem bízott az olasz tréner, nem rakta Bale helyére, inkább a négyfős Isco, Kroos, Ramos, James -középpálya elé két csatárt nevezett, C. Ronaldót és Chicharito Hernandezt. Sőt, másfél volt ez inkább, mert a portugál folyamatosan visszalépett valamelyik szélre labdáért.

Az Atleticónál Simeone sokat nem trükközött, a 22 tökegyforma futballistájából kiválasztott 11-et, és most éppen őket küldte a kezdéshez. Oblak - Jesus Gamez, Godin, Miranda, Juanfran - Saul, Tiago, Koke, Arda Turan - Griezmann, Mandzukic. Tegye fel a kezét, aki lát ebben valami váratlant. (Talán Saúl, le is cserélte a szünetben.)

Az első félidőben a kezdőcsapatoknak megfelelően kvázi semmi nem történt, Chicharito került először helyzetbe, de szezonbeli formájának megfelelően gyatrán az oldalhálóba bombázott jobbról. Közvetlenül a lefújás előtt C. Ronaldo nagy ziccerét védte a legjobb atleticós, Oblak.

A fordulás után fejesek jöttek mindkét kapura, de a Realból Varane és Ramos, az Atletiből Koke is pontosan a kapus kezébe bólintott.

A Real 65 százalékban birtokolta a labdát, de nem tudott mitkezdeni vele, az Atletico rugdosta ki, ha épp hozzá került, megtartani szinte nem is akarta.

Abszolút 0-0-ás meccs volt, kínszenvedés a futball teljes hiányával, és 99%, hogy el is érték volna a hosszabbítást, ha a 75.-ben Arda Turant nem állítja ki Brych játékvezető. A török rátartott Ramos lendülő lábára, a spanyol fájlalta egy kicsit, a bíró meg - igen szigorúan - felmutatta a sárga-pirosat.

Percek múlva már érezni lehetett, ha a ráadást valami csodával el is éri az Atletico, legkésőbb ott vége lesz.

A 80.-ban jött is egy nagy ziccer, amikor James mesterien ugratta ki a tizenhatosra Chicharitót, ám a mexikói jobb alsóra helyezett lövésébe bele tudott érni Oblak.

James villant meg a 87.-ben is, amikor dettó ilyen passzal C. Ronaldót ugratta ki ugyanott, már ez assziszt volt, de a portugál biztosra ment, lövés helyett középre tolta Chicharitónak a labdát, aki az üres kaput már nem tudta elhibázni. (C-t ugyan lerántották a passzánál, de látni lehetett, hogy mindenképp ezt a megoldást választotta volna.)

A góllal a Real hét  meccs, a tavalyi BL-döntő óta először tudta megverni az Atleticót, Chicharito találata BL-elődöntőt ért.

Chicharito - Real Madrid vs Atletico Madrid 1-0 CL

A Monaco-Juventuson nagyjából annyi játék volt, mint a madridi derbin, a Monacónak akadt pár helyzete, de az olaszok nagyjából biztosan hozták le a szükséges 0-0-t. A két csapat egyszer-egyszer talált kaput, ez sokatmondó. Itt az első meccs lett 1-0, végülis egy büntetővel került a négy közé a Juventus.

 Az elődöntő mezőnye: Bayern, Barcelona, Real Madrid, Juventus. Sorsolás péntek délben. (Mindenki kaphat mindenkit, természetesen.)

Érdekes lesz, hogy két olasz edző - Ancelotti-Real és Allegri-Juve - kerülhet szembe két spanyollal, illetve katalánnal - Guardiola-Bayern, Luis Enrique-Barca -, ha úgy alakul a sorsolás.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók

Real Madrid (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) 1-0 (0-0)
gól: Hernandez (88.)
kiállítva: Arda Turan (76., Atlético Madrid)
    Továbbjutott: a Real Madrid, 1-0-ás összesítéssel.

AS Monaco (francia)-Juventus (olasz) 0-0

    Továbbjutott: a Juventus, 1-0-ás összesítéssel.

Rovatok