Index Vakbarát Hírportál

Hulk csodagólja is kevés volt a Zenitnek

2015. április 23., csütörtök 23:13

Az Európa Liga negyeddöntőinek visszavágóit csütörtök este rendezték.

Egy lefutott meccs volt, hiszen az olasz Napoli 4-1-re nyert Wolfsburgban egy hete. A visszavágón az első félidőben nem erőltették a játékot, a gól nélküli félidő után 2-2 lett.

Ugyanennyi lett a végeredmény a Zenit-Sevillán, de óriási izgalmak közt. A címvédő spanyolok gyorsan megszerezték a vezetést, Vitolót valószínűleg nem rúgták fel a tizenhatoson belül, de Rizzoli játékvezető megadta a büntetőt. A kolumbiai Bacca pedig nagyon biztosan lőtte a léc alá a labdát.

Rögtön a fordulás után a sevillai kapus, Beto felhozta az oroszokat. Egy ártalmatlan beadáshoz (Satov céltalanul lőtte be) ritka rosszul ért hozzá, kicsúszott a kezéből, Rondon pedig közelről a kapuba passzolta labdát.

A 72. percben Hulk vagy 45 méterről rúgta kapura a labdát, mert észrevette, hogy Beto egy kicsit kint állt, aki már csak belülről tudta kihúzni a labdát. A sokadik visszajátszás után derült ki, hogy a labda már a gólvonal mögé pattant, mielőtt Rondon elérte és bevágta.

Hulk elképesztő gólja

Az oroszok rákapcsoltak, Beto ekkor bravúrok sorát mutatta be, ő tartotta a meccsben csapatát. A Zenit talán túlzottan is bátran támadott, mert egy spanyol kontrából Gameiro lőtte a döntetlent, egyben a továbbjutást jelentő gólt öt perccel a vége előtt.

A Sevillának a győzelemre is volt esélye, de azok a lehetőségek már kimaradtak, a négy között azonban így is ott van Unai Emery csapata.

A Fiorentina 2-0, a Dnipro 1-0-ra nyert, és mivel az első meccsen mindkét csapat döntetlenezett idegenben, velük teljes az elődöntő mezőnye.

Az Európa Ligát is pénteken sorsolják, először a sorozat történetében a győztes átkerül a Bajnokok Ligájába.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:
Zenit (orosz)-Sevilla (spanyol) 2-2 (0-1)
    Továbbjutott: a Sevilla, 4-3-as összesítéssel.
Dnyipro (ukrán)-FC Brugges (belga) 1-0 (0-0)
    Tj.: a Dnyipro, 1-0-s összesítéssel.
Fiorentina (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán) 2-0 (1-0)
    Tj.: a Fiorentina, 3-1-es összesítéssel.
Napoli (olasz)-VfL Wolfsburg (német) 2-2 (0-0)
    Tj.: a Napoli, 6-3-as összesítéssel.

Rovatok