Index Vakbarát Hírportál

Sunyin igyekeztek szabadulni a problémás orosz és ukrán csapatoktól

2015. április 24., péntek 10:27

Az Európa Liga kieséses körében idén végig irányított sorsolás volt, hogy a háború miatt az orosz és az ukrán csapatok véletlenül se kerülhessenek össze. A legjobb nyolcba így is egy orosz - Zenit - és két ukrán - Dinamo Kijev, Dnyipro - került be, az első negyeddöntők után mindegyik reális továbbjutási eséllyel ment a csütörtöki visszavágókra, fenn állt az esély, hogy mind bekerül a négy közé.

A mérkőzések aztán az UEFA-nak kedvezően alakultak.

A Dinamo Kijev 1-1-ről kezdett a Fiorentinánál, és bár az olaszok támadtak, az első félidő hajrájáig nem tudtak gólt lőni. Akkor második sárgával, műesésért a svéd Eriksson játékvezető leküldte Jeremain Lenst, az ukránok támadóját, majd egy perc múlva megszerezte a vezetést a Fiorentina.

Lens pirosa a Fiorentina ellen

Élőben, de a lassításból még inkább látszik, hogy a védő belépett a holland légiós elé, összeért a lábuk, és ha nem is volt büntető, műesés sem. A nagyon szigorú döntés valójában eldöntötte a továbbjutást, az ukránok 10 emberrel nem jelentettek veszélyt, a vége 2-0 lett. (Lens első sárgája jogos volt.)

Lens piros

Az orosz Zenit Sevillában csak 2-1-re kapott ki, 1-0-ás sikerrel továbbmehetett volna. A spanyolok viszont már az ötödik percben kaptak egy büntetőt, amikor Neto becsúszva akasztotta a 16-oson belül Vitolót - a bíró szerint.

Azonnal látszott, hogy a hátvéd csak becsúszott, nem ért labdát, de embert sem, a csatár viszont ügyesen beakasztotta a lábát, az olasz Rizzoli pedig megette.

Zenit vs Sevilla 2 - 2 (3 - 4)

Bacca a 11-est berúgta, és ugyan fordított a Zenit, a 2-1-et nem tudta tartani, a hajrában a Sevilla egyenlített, a 2-2-vel továbbment.

A másik ukrán, a Dnyipro 1-0-ra verte a Brugge-t a visszavágón, így egyetlen keleti csapatként jutott az elődöntőbe.

Így ma 13 órakor már nincs szükség irányított sorsolásra, és a varsói döntő miatt sem kell annyira aggódni, csak a Dnyipro juthat be.

Negyedik csapatként a Napoli van a négy között.

Rovatok