Index Vakbarát Hírportál

Két hihetetlen akció elég volt, már megint nyert a Barcelona

2015. április 25., szombat 18:07

A listavezető Barcelona simán nyert a 10. Espanyol pályáján, a 0-2-t a városi rangadón 30 ezer néző látta a bajnokság 33. fordulójában.

A két csapat meccse 5-1 volt ősszel, akkor Messi 3 gólt lőtt, most is viharosan kezdődött a meccs, az első 12 percben Suareznek és Neymarnak is volt helyzete.

A 17. percben jött az első vendéggól: Messi parádésan passzolt vagy 30 méterről Jordi Albának, aki egyből beadott, egy átlépős csel után Neymar könnyű gólt lőtt közelről, ez volt a brazil 19. idei találata.

Neymar, Espanyol vs Barcelona 0-1

A 25. percben oktatófilmbe illő akcióból jött a második, de kicsit lesgyanús gól: Suarez Iniestának passzolt, visszakapta tőle, labdájából Messi 36. idei gólját lőtte.

Messi 0-2 Espanyol vs Barcelona

A 40. percben újabb parádés akció jött, Suarez átadását Neymar lőtte rá, de csak szöglet lett belőle. A Barcelona úgy játszott, mintha ez lenne a bajnoki döntő, mintha minden ezen a meccsen múlna, káprázatos akciókat vezettek.

A szünet után a hazai csapat nekiesett a Barcelonának, majd az 55. percben Jordi Alba egy sárga után addig reklamált, amíg megkapta a pirosat is, 10 emberrel maradtak a vendégek.

Messi két percre rá kapufát lőtt, a 63. percben Suarez passzolt megint Neymar elé, de a brazil 6 méterről fölé lőtt, ekkor 10-1 volt a kapura lövések aránya. Az Espanyol sokat szabálytalankodott, tördelték a játékot, majd a 92. percben a hazaiak is 10 emberrel maradtak, szintén reklamálás miatt.

Az utolsó percekben pályára lépett Xavi is: a Barca világ- és Európa-bajnokirányítójának ez volt az 500. bajnokija a klub színeiben.

A Barcelona utolsó kilenc meccséből a nyolcadikat nyerte meg, 81 ponttal áll az élen, a 76 pontos Real Madrid vasárnap játszik. 

Rovatok