Index Vakbarát Hírportál

A Fradi olyan gólt lőtt, amit az egész világon percekig állva tapsolnának

2015. április 25., szombat 16:24

Magabiztosan, tízezer néző előtt 3-0-ra nyert a Ferencváros a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati első mérkőzésén.

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Ferencváros, helyzetei voltak, míg a Diósgyőr egyáltalán nem tudott támadást vezetni. Szűk fél óráig ezzel együtt nem volt gól, mert a Fradi az összes helyzetét kihagyta.

Aztán egy ártalmatlan helyzetben fölöslegesen elkövetett szabálytalanságért megítélt tizenegyesből meglett az első hazai gól, majd a szünet előtt, a 43. percben akcióból is eredményes volt az FTC, Böde fordult be és bombázott a kapuba 10 méterről.

A második félidőben is minden így maradt, a DVTK-ban nem volt erő, a Fradinak sok helyzete volt, ráadásul az 54. percben Lamah olyan gólt lőtt, amit a világon mindenhol megtapsolnának.

Az elefántcsontparti középpályás a kapunak háttal, a levegőbe felugorva, 5 méterről sarkazta a kapuba a labdát, a meccs után pedig elárulta, hogy edzésen is gyakorolni szokta ezt a mozdulatot.

Az FTC sorozatban a 15. találkozóján maradt veretlen a bajnokságban, legutóbb - még október 4-én - éppen a DVTK-tól kapott ki idegenben, a csapat a második az NB I.-ben. A Diósgyőr a mezőnyben egyedüliként továbbra sem nyert mérkőzést az idén, nyolc forduló alatt mindössze három pontot gyűjtött. 

A dobogóért harcoló MTK 1-1-et játszott Nyíregházán.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Ferencváros-Diósgyőri VTK 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, 10 114 néző, v.: Erdős
    gólszerzők: Mateos (29., 11-esből), Böde (43.), Lamah (54.)
    sárga lap: Bönig (91.), illetve Németh M. (37.)

  
Nyíregyháza Spartacus FC - MTK Budapest 1-1 (0-1)
Nyíregyháza, 2480 néző, v.: Iványi
    gólszerzők: Rezes (32.), illetve Thiam (59.)
    sárga lap: Arziani (54.), Kostic (62.) illetve, Torghelle (24.), Baki (89.)

Rovatok