Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United már a meccs előtt kikapott

2015. április 27., hétfő 11:24

A Manchester United zsinórban második vereségét szenvedte el az angol bajnokságban, de az Everton elleni vasárnapi 0-3 azért jóval meglepőbb volt, mint a Chelsea ellen elbukott rangadó.

Az újabb vereséggel ráadásul a dobogóról is lecsúszott Louis Van Gaal csapata, igaz csak két ponttal maradnak le a második Manchester Citytől. A holland edző a vereség után elmondta, a meccs előtt látta, hogy valami baj van, és ezt segítője, Ryan Giggs is jelezte neki. „Volt egy megérzésem, a melegítés sem ment jól. A kezdés előtti utolsó percekig reménykedik az ember, hogy sikerül felrázni a csapatát, de túl késő volt". 

Van Gaal gyakorlatilag minden olyan dolgot hiányolt, ami a győzelemhez kell: agressziót, elszántságot, a motivációt, és azt is megemlítette, hogy sorra vesztették el a párharcokat. A United ugyan több lövést jegyzett és a labdát is többet birtokolták, de az Everton védekezésben játszott nagyot. Huszonnyolc blokkjuk, húsz sikeres szerelésük, hét levegőben megnyert párharcuk és tizennégy labdaszerzésük volt a Squawka statisztikái szerint. 

Az elvesztett párharcoknak azért is volt jelentősége, mert gólt is kapott ebből a United: a holland edző is kiemelte, hogy az ötödik percben bekapott gól előtt sorra alulmaradtak játékosai. 

Valamit az idegenbeli formával is kellene kezdenie Van Gaalnak, csapata ugyanis mindössze öt idegenbeli bajnokit tudott megnyerni ebben az idényben, tizenkilenc lőtt góljuk mellett huszonegyet kaptak, csak négyszer húzták ki kapott gól nélkül, amikor nem otthon futballoztak. 

A hajrában sérülés miatt lecserélt Rooneyról a következő napokban derül majd ki, hogy játszhat-e a következő meccsen, amikor a West Bromwich Albion lesz az ellenfelük. 

Rovatok