Index Vakbarát Hírportál

Bayern: 4/4 kihagyott 11-es

2015. április 28., kedd 23:48

Nem volt a nevekhez méltóan nagy meccs a keddi Bayern München-Borussia Dortmund Német Kupa-elődöntő. A haziaknak a 30. percben Lewandowski vezetést szerzett, amikor éles szögből gurított a kapuba, ezt Aubameyang a 75.-ben kiegyenlítette, épphogy: a labda pont áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszaérő Neuer kapus kiütötte.

Aubameyang 1-1 (Bayern vs Borussia Dortmund) 28/4/2015

Az 1-1 után jöhetett a hosszabbítás, amin már nem volt ott a Bayernben az újra lesérült Arjen Robben. Társai ekkor jobbak voltak, Kemplt a BVB-ből ki is állították, de Pep Guardiola emberei emberelőnyben sem tudták megszerezni a győztes gólt, bár rengeteg helyzetük volt.

Az edző a végén már tajtékzott, mert Robben előtt Thiagót is sérülés miatt kellett lecserélnie, és a végén a dortmundi kapus Lewandowskit is letárazta, a lengyelt hosszan ápolták.

A vendégcsapat elvitte a tizenegyesekig a mérkőzést, és a szétlövés egészen hihetetlenül alakult. A Bayern és Lahm kezdte, de elcsúszott a lövésnél, fölévágta. Gündogan szétlőtte a bal felsőt, 0-1. Xabi Alonso lemásolta Lahm rúgását, bár az ő labdája inkább magasan mellé ment, miközben ő ugyanúgy elcsúszott. Kehl a bal alsóba gurított, 0-2. Mario Götze volt a következő bayernes, nem is helyezte, gyengén is rúgta, Langerak kapus simán védett.

Ha a következőt Hummels belövi, 0-3, és vége, csakhogy Neuer védett, majd ő állt oda a negyedik müncheni tizenegyeshez: a lécre vágta, a Bayern négyből négyet kihagyott, a BVB megnyerte. 0-2 lett a tizenegyesarány.

Bayern vs BvB Penalties 0:3 (28.04.15)

Jurgen Klopp a szezon végén elhagyja a Dortmund kispadját, a búcsúmeccse kupadöntő lesz, a szerdai Bielefeld-Wolfsburg győztesével.

Rovatok