Index Vakbarát Hírportál

Egyre biztosabb a létszámcsökkentés az NB I.-ben

2015. április 29., szerda 08:32

Csányi Sándor MLSZ-elnök az újraválasztása előtt beszélt arról, hogy érdemes lenne csökkenteni a 16 csapatos NB I. létszámát, és egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a terv megvalósul a klubok licencproblémái miatt, írja az Mno.hu.

A Győr, a Pápa már most is bajban van, de a Kecskemét és a Pécs licence sem biztos, hogy rendben lenne a 2015/16-os idényre. A Kecskemét sportigazgatója, Sallói István szerint klubja időben rendezni fogja a tartozásait. „Amúgy nincs kifogásom a létszámcsökkentés ellen, erre politikai akaratot érzékelek. Itt a lehetőség, meg kell ragadni.”

A Magyar Nemzet megkérdezte a klubvezetőket, hogy mit várnak a következő szezontól. A legtöbben úgy gondolták, hogy 14 vagy 12 csapatos lesz a bajnokság. Ehhez azonban a versenykiírást is módosítani kell. Jelenleg az a szabály, hogy két csapat esik ki, a licencjog megszerzésére képtelen csapatok helyett pedig első helyen az NB II. harmadik helyezettje lép elő, másodikon pedig a jobbik NB I.-es kieső maradna benn. Mindez feltételezi, hogy lesznek olyanok, amelyek a május 8-i hiánypótlás után sem kapják meg a licencet.

A Győrt még az MLSZ is megmentheti, az Origo keddi értesülése szerint a szövetség a kluboknak járó szponzorpénzből fizetné ki a Győr 150 millió forintos köztartozását. Sallói úgy tudja, a klubok nem esnének el egy fillértől sem, MLSZ-es források szerint viszont a klubok előlegeznék meg ezt a fejenként durván tíz-tíz milliót – csupán hitelről lenne szó –, de csak abban az esetben, ha mind a tizenöt egyesületnél rábólintanak

 

Rovatok