Index Vakbarát Hírportál

Az év védése sem akadályozta meg Ronaldót a gólgyártásban

2015. május 2., szombat 20:45 | aznap frissítve

A Real Madrid legyőzte a Sevillát a 35. fordulóban a spanyol bajnokságban (3-2). Ronaldo hárommeccses góltalanság után mesterhármast ért el.

A Sevilla az idén még nem veszített otthon, mostanáig. Nagy iramban, mind a két csapat nagy helyzeteivel kezdődött a mérkőzés, és a folytatás is izgalmas maradt.

A 9. percben Ronaldo előtt adódott helyzet, Marcelo tökéletes beíveléséből az ötösről pörgethetett a kapura, de Sergio Rico hatalmasat védve, megmentette csapatát a góltól. Az év egyik legnagyobb védése volt.

Kapusvédés

Nem sokkal később iszonyatosan összefejelt Ramos és Krychowiak, utóbbinak, úgy tűnt, el is tört az orra, ömlött belőle a vér, de csak a második félidőben cserélték le. Amíg ápolták megszerezte a vezetést a Real. Isco adott be a bal szélről, Ronaldo fejesét nem védhette a kapus. Egy perc múlva közelről emelte el a kapus mellett, már 2-0.

A folytatásban a Sevilla tizenegyessel szépített. Majd megint Ronaldo jött, a csereként beállt Bale ívelt be magasan, Ronaldo pedig a hosszún nagyon magasra ugorva még meg tudta nyesni a fejesét, úgy, hogy a labda a távolabbi kapufa mellett hullott a hálóba. Ritka szép gól volt.

A Sevilla azonban ismét szépített, Aleix Vidal kapott jó labdát, betört a tizenhatoson belülre, a visszagurított labdáját Iborra a hosszúba belsőzte. Több viszont nem volt a Sevillában, amely még támadott, de maradt a végén a 3-2, így a Real ismét két pontra van a listavezető Barcelona mögött, a Sevilla a 5.

Rovatok