Index Vakbarát Hírportál

Ezt a meccset nagyon fájlalhatja Dárdai

2015. május 3., vasárnap 19:57

A Bayern elleni vereség után a forduló előtt negyedik Borussia Mönchengladbach ellen lépett pályára a Dárdai Pál által irányított Hertha hazai pályán a Bundesligában. 

Elég rosszul indult a meccs a berlinieknek, mert egy saját térfélen összehozott labdavesztés után hátrányba kerültek a 12. percben. 

Nagyjából két percig tartott a Mönchengladbach előnye: egy gyors Hertha-támadás végén Kalou fejese előbb a lécre, majd a kapufára flipperezett, és a kipattanót nem reagálták le időben a védők, így az érkező Stocker a kapuba fejelt. 

Dárdai csapata a folytatásban agresszívan játszott, azonban a védelem önveszélyes volt, időnként kaotikus helyzetek alakultak ki a Hertha-kapu előtt. A szünet előtt is majdnem abból lett baj, hogy Kraft kapus katasztrofálisan talált el egy hazaadást, ám a vendégek kihagyták az ajándékba kapott helyzetet. 

A szünet után előbb a Mönchengladbach járt közel a gólhoz, az 56. percben húszról lőhettek egy veszélyes szabadot, a labda a bal kapufa mellett zúgott el. Nem sokkal később Xhaka is ezt a sarkot vette célba egy kapáslövéssel, fél méter hiányzott a gólhoz.

A Hertha a második félidőben is nagyon masszív volt, és a hajrának volt egy olyan időszaka, amikor Dárdai csapata játszott veszélyesebben, de a 85. percben a gladbachos Traoré védője elcsúszott, a vendégjátékos pedig zavartalanul a hosszúba tekert. Ezzel 2-1-re vezetett a vendégcsapat, ez lett a végeredmény is.  

Ez volt zsinórban a második olyan meccse a Herthának, amit egy hajrában kapott góllal bukott el élcsapattal szemben: a már bajnok Bayern München a 80. percben törte meg a csapatot, a negyedik Borussia Mönchengladbach a 85.-ben. 

Dárdai a Wolfsburg ellen is kiemelte csapata naivitását, valami ilyesmi történt ezúttal is. Pedig a meccs előtt még egy bravúrt is elképzelhetőnek tartott, hiszen élcsapattal szemben még nem nyert, amióta átvette a klubot.

A másik vasárnapi meccsnek is volt magyar érdekeltsége: a Hamburg 2-1-re nyert idegenben a Mainz ellen, Stieber Zoltán a 77. percben állt be a vendégcsapatba.  A bajnokin volt egy horrorsérülés is, a mainzi Soto szenvedett brutális lábtörést, a felvételt tényleg csak erős idegezetűek nézzék meg. 

A Hamburg a győzelemmel elmozdult a kieső helyről, 31 ponttal a tizennegyedik helyen áll három fordulóval a vége előtt, egy ponttal előzi az osztályozós pozícióban lévő Freiburgot. Nincs biztonságban még a Hertha sem a 34 pontjával, ráadásul a következő fordulóban a Borussia Dortmundhoz mennek.  Ha viszont verik a Frankfurtot utána otthon, akkor már nagy baj nem lehet.

Eredmények:

Mainz-Hamburg 1-2

Hertha-Borussia Mönchengladbach 1-2

Rovatok