Index Vakbarát Hírportál

Öt percnél kicsit többet ünnepelt a Chelsea

2015. május 3., vasárnap 17:21

Az angol bajnokság 35. fordulójában a Chelsea a Crystal Palace 1-0-s legyőzésével megszerezte története ötödik bajnoki címét.

Az egész szezon szimbólumának tekinthető ez a siker, mert jelzi, hogy a védelem megszilárdítása mennyire fontos volt a klubhoz tavaly visszatérő José Mourinhónak. A látvány pedig nem vagy kevésbé érdekelte, az eredményesség annál inkább.

A Chelsea most sem játszott virtuózan - a legutóbbi bajnoki címnél, 2010-ben a Wigant 8-0-val intézték el Ancelottival -, egy szerencsés és kissé vitatható tizenegyessel nyerték meg a meccset. Eden Hazard a kapusba lőtt, majd a visszapattanót a kapuba bólintotta.

Hazard befejelte

Mourinho azt mondta a meccs előtt, hogy semmi különös nem történik, ünnepelnek öt percet, és hazamennek. A meccs után mintha tévedett volna, hiszen jó sokáig élvezték a sikert.

A portugál szakember a télen a Ligakupát nyerte meg, akkor átszakadt egy gát a csapatnál, mert újra hittek magukban, hogy sikeresek lehetnek.

Mourinhónak tavaly még nem jött össze az arany, akkor úgy indokolt, hogy az még nem teljesen az ő csapata. Fabregas és Diego Costa leigazolásával, valamint Courtois megszerzésével már teljes egészében az lett. Az újakat pedig remekül beépítette.

Rovatok