Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Még 3 pont kell a bentmaradáshoz

2015. május 4., hétfő 13:08

A 85. percben kapott góllal 2-1-re kikapott a Hertha BSC a vasárnapi bajnokin a Bajnokok Ligájáért harcoló, és a bajnokságban jelenleg negyedik helyen álló Mönchengladbachtól.

A berliniek nehéz sorozata ezzel még nem ért véget – előtte a Bayernnel játszottak -, hiszen Dortmundba mennek a következő körben.

„Vannak olyan ellenfelek, akikkel szemben kiderül, hogy gyengébbek vagyunk. Favre csapata ilyen volt, teljesen mások a céljaink. Nekünk a bentmaradás, az övék a topon maradás. Nem vagyunk rossz helyzetben, számításaim szerint még 3 pont kellene, hogy jövőre is az első osztályban maradjunk. Még van három meccsünk ehhez a 3 pontunk, nem ez volt a meccslabdánk” - idézte a magyar edzőt a klub honlapja.

A Hertha nyomasztóan alárendelt szerepben volt, ezért sem sikerült kihúzni döntetlennel. 73 százalékban ugyanis a rivális birtokolta a labdát. A párharcokban is jobbak voltak. Hazai pályán ettől azért lényegesen több kellene.

Dárdai rendre kiemeli, akkor elégedett, ha 120 kilométert fut a csapata, most ettől két kilométerrel elmaradtak. De ennél lényegesen riasztóbb adat, hogy 200-szor passzoltak jól, míg az ellenfélnél ugyanez a mutató 725.

A Hertha a hátralévő bajnokiból még egyszer játszik hazai pályán, akkor a nem túl jó passzban lévő Frankfurt az ellenfél, akkor be is lehet biztosítani a bentmaradást, ami nyilvánvalóan Dárdainak szerződést hozhatna.

Rovatok