Index Vakbarát Hírportál

Ritka nagy lesgól miatt bajban a Napoli

2015. május 7., csütörtök 23:10

Az Európa Liga elődöntőinek első mérkőzésén a címvédő Sevilla elsöpörte az olasz Fiorentinát (3-0).

Sokkal nagyobb sebességgel, sokkal öteletesebben, és sokkal eredményesebben játszott a Sevilla. Pedig az első helyzet Gomez előtt adódott, de a firenzeiek német csatára tiszta helyzetben nem talált kaput 16 méterről az ötödik percben.

A folytatásban fokozatosan átvette a meccs irányítását a Sevilla, a 17. percben Vidal megszerezte a vezetést, előtte szépen körbeadogatták a védelmet.

A Fiorentina azonnal egyenlíthetett volna (Fernandez), de kimaradt a helyzete, ahogy a folytatásban sem tudta Salah három méterről a kapuba gyötörni a labdát.

A második félidőben lényegesen nagyobb lett a különbség a két csapat között, az 52. percben Vidal belőtte második találatát, a csereként Gameiro pedig fölényessé tette a győzelmet.

Sevilla Fiorentina 3-0

Nagyobb izgalmak voltak Nápolyban, ahol a hazai csapat ugyan megszerezte a vezetést, az utolsó 10 perc kezdetén az ukrán Dnyipro egy nagy lesgóllal egyenlített. Szeleznyov első érintéséből a kapuba passzolta a labdát négy méterről. Nemcsak ő, egy másik játékos is lényegesen a védők előtt volt.

Így egyenlített a Dnipro

Mivel ennyi maradt, a visszavágóra az olaszok hátrányosabb helyzetben mennek. Higuainnak 1-0-nál három nagy helyzete volt, de mivel az argentin csatár mindet elhibázta, negatív szereplő lett. Bár nyilván sokkal haragszanak a norvég játékvezetőre (Moen) illetve az asszisztensre.

A Napoli 13 szögletet lőtt, a rivális egyet, ez az adat jól jelzi, melyik csapat támadott többet.

Rovatok