Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt: a Győri ETO nem lesz NB I.-es

2015. május 8., péntek 12:01

Egy ideje már a levegőben lógott, hogy a Quaestor-botrány miatt kilátástalan helyzetbe került Győri ETO nem lesz képes az NB I.-ben folytatni, de a klub pénteken hivatalosan is bejelentette ezt Facebook-oldalán.

Ezúton tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy sajnos nem tudtuk teljesíteni az OTP Bank Liga 2015/16-os indulásához szükséges licenckövetelményeknél az előírt hiánypótlást. Mindez azt jelenti, hogy bár a pályán elért eredmények alapján jogosult lehetne klubunk, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljen, a kialakult körülmények miatt erre mégsem lesz lehetősége.

A csapat valószínűleg az NB III.-ban folytathatja majd, bár még ez sem garantált. A 2012–13-as bajnok győriek négy fordulóval a vége előtt a tizedik helyen állnak az NB I.-ben. 

Egy korábbi elképzelés alapján, amennyiben a klubnak sikerülne törlesztenie köztartozásait, akkor megmenekülhetne az utánpótlása. Így az NB III.-ban megkapaszkodhatna a csapat, és nem kellene szélnek ereszteni azt a négyszáz fiatal játékost, aki a győri klubnál futballozik, írja az MTI.

Az MLSZ körlevélben kérdezte az NB I.-es klubokat, hogy hajlandók-e segíteni; a klubonként tízmillió forintos, azaz összesen 150 milliós segély fedezné az ETO FC köztartozásait.

A Győr 55 év után nem lesz tagja az NB I.-nek, az 1960/61-es idény óta szerepel folyamatosan az első osztályban. 

Rovatok