Index Vakbarát Hírportál

Látják a kapust? Nem véletlenül feküdt ki

2015. május 8., péntek 10:52

Aleix Vidal rúgta az első két gólt, előkészítette a harmadikat csütörtök este a Sevilla-Fiorentina - 3-0 - EL-elődöntő első meccsén. A mérkőzést ő döntötte el, a továbbjutást Kevin Gameiro, legalábbis az olaszoknak ritka nagy bravúr kellene a visszavágón, négy góllal győzni.

Vidal bravúrja nem is lenne túl különös, ha a katalán futballista nem jobbhátvéd lenne. És két milyen gólt rúgott! Az első sem szokványos, belsővel gurított a jobb alsóba úgy, hogy Neto mozdulni sem tudott, a másodiknál meg még jobban megetette a kapust.

Aleix Vidal 2. gólja a Fiorentina ellen óriási

A posztjáról ért fel a támadáshoz, a tizenhatosnál kapta a labdát, betört, benézett középre, mintha oda akarna gurítani, Neto be is dőlt, szó szerint, Vidal meg lazán a röviden begurította a labdát. Nagyon ritkán lehet ilyen gólt látni, igen okosnak kell lenni, már csak ahhoz is, hogy megpróbáljuk, pláne, hogy megcsináljuk.

Aleix Vidal 2. gólja a Fiorentinának

Aleix Vidal 1989 augusztusában született, Espanyol-nevelés, tavaly vette meg a Sevilla az Almeriától. Nem sokáig fog Sevillában maradni, főleg hogy a Barcelona épp jobbhátvédet keres: bár Dani Alves valószínűleg hosszabbít, már 32 éves, kell az utánpótlás. Bökkenő, hogy a nyáron a Barca nem még nem igazolhat a büntetése miatt, így Vidal legkorábban januárban költözhetne. Addig meg még Angliából is érkezhet ajánlat.

Aleix Vidal első gólja a Fiorentinának

Rovatok