Index Vakbarát Hírportál

Új etaloncsapat született, az ukrán Dnyipro

2015. május 14., csütörtök 22:58

Az Európa Liga elődöntőit játszották csütörtök este, a címvédő spanyol Sevilla már az első meccsen háromgólos előnybe került, a Fiorentina elleni visszavágó így formalitás volt.

Az olaszok a firenzei visszavágón sem tudták szorossá tenni a küzdelmet, mert Bacca és Carrico öt perc alatt volt eredményes. Előbbi a 22., utóbbi a 27. percben, ezzel végképp eldőlt a párharc.

Lényegesen komolyabb izgalmakat hozott a másik találkozó, amelyiken az ukrán Dnyipro a Napolit fogadta.

Az első meccsen egy lesgóllal egyenlítettek ki az ukránok (1-1), így nyilvánvaló volt, hogy a Napoli csak akkor juthat tovább, ha legalább egy gólt lő.

Higuian próbálkozott is az első félidőben, de Bojko kapus ezúttal is a helyén volt, éppen úgy, ahogy egy hete. Akkor csapata legjobbja volt.

Az ukránok a szakadó esőben most sokkal határozottabban, agresszívebben és gólra törőbben játszottak, mint idegenben, Szeleznyov az első félidőben egy távoli lövéssel majdnem meg is szerezte a vezetést.

Szeleznyov fejese

Ami akkor nem jött össze, sikerült a csatárnak az 58. percben. Konopljanka elfutott a bal szélen, jól adott középre, Szeleznyovot egy védő lebirkózta, de fejjel még irányítani tudta a labdát, és pontosan a jobb felsőbe az ötösről.

A Napoli rákapcsolt, a legveszélyesebb helyzet akkor alakult ki, amikor Fedeckij lábáról saját kapuja felé vágódott a labda, de Bojko akkor is a helyén volt.

A Dnyipro egyszer sem játszhatott hazai pályán az orosz-ukrán háború miatt, ezt a meccset is Kijevben rendezték. Ilyen bravúros sorozatra eddig még egyetlen csapat sem volt képes európai kupában.

Az ukrán csapat egyébként háromszor kapott ki a csoportjában, hét pontot szerzett - három forduló után egy döntetlennel árválkodott -, és végül csak eggyel előzte meg az azeri Qarabagot.

A tavaszi meneteléskor viszont Ukrajnában egyszer sem kapott gólt. Az Olympiakoszt, az Ajaxot, a Bruges-t, végül a Napolit is nullára verte, igaz csak a görögöknek lőtt két gólt.

Dnyepropetrovszkból valószínűleg elég sokan útra kelnek, hogy május 27-én láthassák a csapatukat a varsói döntőben.

Rovatok