Index Vakbarát Hírportál

Beckham adta meg a végső lökést Gerrardnak

2015. május 17., vasárnap 16:06

Steven Gerrard szombaton az utolsó mérkőzését játszotta Liverpoolban, az Anfield Roadon. A búcsúzó középpályás egy interjúban elmondta, miért döntött úgy, hogy elhagyja csapatát, és ebben mekkora része volt David Beckhamnek.

A 17 éve a Liverpoolban futballozó Gerrard a Sunday Telegraphnak mondta, nem várhatott tovább a váltással.

„Bárhová mész Liverpoolban, ha kilépsz az ajtón, folyton vörös vagy kék színekbe ütközöl (ezzel a város két Premier League-klubjára utalt). Ez túlságosan intenzív, különösen egy olyan alkatnak, mint amilyen én vagyok. Szóval vártam már, hogy lélegzethez jussak és egy kicsit kevesebb nyomás alatt futballozzak, és hogy visszatérjenek azok a napok, amikor még nem is voltam a Liverpool első csapatában. Akkoriban nagyon élveztem a futballt, nem volt rajtam felelősség és nyomás" – mondta Gerrard.

A pályán kívül is nehéz volt kezelnie a szerepét. Ismertsége miatt szinte lehetetlen volt normális életet élnie a családjával. Rengeteg támadást kapott, de az is fárasztotta, hogy állandóan megállították a szurkolók, akik beszélgetni akartak vele.

Gerrardban régóta érlelődött, hogy váltania kell, de az Amerikában szintén légióskodó David Beckham adta meg neki a végső lökést, hogy a Los Angeles Galaxyt válassza. „Az első tanácsa ez volt nekem. «Csináld, nagyon fogod szeretni.» Ezt egy olyanvalakitől hallottam, aki már járt ott, megtapasztalta ezt egy kicsit fiatalabban, mint én."

Rovatok