Index Vakbarát Hírportál

Menjünk a többiért, menjünk a többiért!

2015. május 18., hétfő 11:14

"Bajnokcsapat! Boldog vagyok a játékosok és a szurkolók miatt. A kitartás, a munka és az egység győzött. Gratulálok!" - twittelte vasárnap este Josep Bartomeu Barcelona-elnök, miután klubja megnyerte 23. bajnoki címét az Atletico Madrid stadionjában szerzett 1-0-ás győzelemmel.

Messi lőtte a győztes gólt, ami az elmúlt 11 idényben 7. bajnokságához segítette az egyesületet. És bár még 28 éves sincs, az argentin ott ünnepelt mind a hétnél.

Nála is boldogabb lehetett Luis Enrique, a csapat szezon elején kinevezett edzője, aki eredmények nélkül kapta meg a lehetőséget, de bizonyított, először lett bajnok a kispadon.

"Megvan a 10 hónapnyi kemény edzés eredménye. Nem rég óta vagyunk itt, rengeteg változás volt a staffban és a keretben, de ez a klub nem engedhet meg magának átmeneti időszakokat. Több mint kiváló szezon, a riválisunk, a Real Madrid is jól szerepelt. A számaink kivételesek, rengeteg gólt lőttünk, és csak 19-et kaptunk egy ennyire kiegyensúlyozott bajnokságban."

108-19-en áll a Barca egy fordulóval a vége előtt, a Madrid hárommal többet lőtt, de 16-tal többet is kapott.

Január elején, amikor a csapat kikapott San Sebastianban, és a Real öt ponttal vezetett, Luis Enrique pedig padoztatta Messit és Neymart, nem tűnt rózsásnak a helyzete.

"Esélytelen, hogy egy nagy klub edzője megússzon kritika nélkül egy egész évet, ezt most már én is tudom. De nem bánok semmit sem, nincsenek rossz érzéseim" - reagált erre a 45 éves edző.

Név szerint ritka, hogy bármit is kiemeljenek a vezetők, de ő most mégis megtette.

"Pedro kivételes futballista, igen magas színvonalon játszott, több vonalat összekötött, hogy lehetőségeket nyisson Messinek. Csodákat kértünk tőle, megvalósította. Személyesen is gratulálok neki, mert minőségi játékos, és megérdemelné, hogy sokkal többet szerepeljen. Úgy edzett, mint egy őrült, ő a példája, hogy lehet valaki profi és közben jóbarát is" - dicsérte a szélsőt, akinek csak hússzor adott lehetőséget kezdőként az idényben.

***Campeoooooones...!!!****** enhorabuena equipo, gracias aficion.!!! Mil gracias a mi mujer y mi hija.!! Vamos barça pic.twitter.com/m0EIS2puLH

— Ivan Rakitic (@ivanrakitic) May 17, 2015

Pedro Luis Suarez október végi csatlakozásával szorult ki végleg a kezdpőcsapatból, de egy hete csereként gólt ollózott, és amint látjuk, most az Atleti ellen is elégedettek voltak vele. Suarez sérült, emiatt lehetett ott az első perctől Pedro.

"Hogy új ciklus kezdődik-e? Jó lenne, de nem tudom. Csak arra a két címre gondolok, amik még hátra vannak ebben az idényben" - mondta Luis Enrique a közelgő Spanyol Kupa- és BL-döntőre gondolva.

A sikerek ellenére sem biztos, hogy marad, jövője azért kétséges, mert a már említett San Sebastian-i meccs előtt összeveszett Messivel, és viszonyuk azóta is nulla.

"Hogy folytatom-e? Megmondom, ha vége a szezonnak" - felelt a jövőjével kapcsolatos kérdésre.

Gràcies equip, gràcies afició, gràcies staff tècnic, gràcies a tots per fer això possible! Campioooooons! pic.twitter.com/LcjpI0HHL8

— Gerard Piqué (@3gerardpique) May 17, 2015

A futballisták a madridi öltözőben már jól megünnepelték a bajnokságot, bár a trófeát csak szombaton, otthon, a Deportivo-meccs után kapják meg. Túl nagy fieszta akkor sem lesz, a Barca május 30-án döntőt játszik a Spanyol Kupában az Athletic Bilbaóval, méghozzá saját stadionjában, majd június 6-án Berlinbe utazik, hogy a Juventussal a Bajnokok Ligája-döntőben találkozzon.

Ahogy a kapus Claudio Bravo twittelte: "Menjünk a többiért, menjünk a többiért!"

Rovatok