Index Vakbarát Hírportál

Platini az újgazdag klubok kedvében járna

2015. május 18., hétfő 19:09

Enyhítenének nyáron a pénzügyi fair play (FFP) keretein az UEFA-n belül, miután a klubok tapasztalata alapján az a tradicionálisan gazdag csapatoknak kedvez, a külső tulajdonos által, nemrég megvásároltakat viszont lehetetlen helyzetbe hozza.

Erről először a Le Parisien írt még vasárnap, majd hétfőn az UEFA-elnök Michel Platini is beszélt a francia RTL rádiónak. Platini elmondta, hogy elsősorban az elmúlt két szezonban érkezett sok panasz a rendszerre, mert azzal, hogy megakadályozzák a csapatoknak, hogy többet költsenek, mint amekkora a bevételük, azzal a jelenlegi helyzetet konzerválják, és a kis klubok nem tudnak felnőni a nagyobbak mellé.

A francia nem mondott túl sok részletet az adásban, csak annyit árult el, hogy eredetileg is a klubok szavazták meg az FFP-t, ami eddig kiválóan is működött, de ennek ellenére az UEFA Versenybizottság a nyáron alighanem enyhíteni fog a rendszeren.

Platini arról is beszélt, hogy ugyan most a francia lapok kritizálják sokat a rendszert azért, mert a katari tulajdonú PSG – amit tavaly a Manchester Cityvel együtt megbüntetett az UEFA – nme tud megvenni olyan játékosokat, akiket a Chelsea igen, de ha más katariak megvennének egy olasz csapatot, alighanem azt kérnék, hogy még szigorúbb legyen az FFP.

Rovatok