Index Vakbarát Hírportál

4-0: a Fradi kiütötte a bajnok Videotont a kupadöntőn

2015. május 20., szerda 22:10

Szerda este a Magyar Kupa döntőjében az Üllői úton játszott a Ferencváros a Videotonnal, a meccs teljesen sima lett, a Fradi kiütötte az ellenfelet.

Az első félidőben a bajnoki címet már korábban megszerző Videotonnak voltak a nagyobb helyzetei, a pesti csapat pontatlan volt. A szünet után Thomas Doll összekapta az embereit, és az 54. percben meg is lett az eredménye, Varga Roland fejelte a kapuba Ramírez remek beadását.

Ezután leszakadt az ég, de Batik Bencét ez nem zavarta meg, neki is sikerült a hálóba találnia, a 60.-ban már 2-0 volt: ő is bal oldali beadást továbbított, lábujjheggyel ért bele a csavarodó labdába, de ez elég volt, hogy megzavarja Calatayud kapust.

A Videoton szétesett, az eső csendesedett, ám ennek semmi hatása nem volt, a meccs valójában eldőlt, akkor meg végképp, amikor egy ellentámadás végén Lamah is a kapuba stukkolt. A beadás, mint mindig, a bal oldalról jött.

A végén a negyedik gól kegyelemdöfés volt, öngól, Szolnoki szabadított fel szerencsétlenül, saját kapujába rúgott egy jobb oldali beadást.

A Ferencváros 2004 után nyerte meg újra a kupát, a Videotonnak pedig továbbra sem jön össze a duplázás.

Magyar Kupa, döntő

Ferencváros-Videoton FC 4-0 (0-0)

Groupama Aréna, 15 127 néző, v.: Iványi
    gólszerzők: Varga R. (53.), Batik (60.), Lamah (69.), Szolnoki (86., öngól)
    sárga lap: Batik (13.), Gera (67.), illetve Oliveira (33.), Juhász (45.)

    Ferencváros:
Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Batik, Ramírez (Bönig, 89.) - Gera (Cukic, 87.), Somália, Nagy Á. (Gyömbér, 70.) - Varga R., Böde, Lamah

    Videoton FC:
Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Sándor, Simon Á. (Trebotic, 63.) – Gyurcsó, Kovács I. (Feczesin, 71.), Oliveira (Alvarez, 63.) – Nikolics

Rovatok