Index Vakbarát Hírportál

Xavi: Ez az a pillanat, mikor mennem kell

2015. május 21., csütörtök 13:50

Sajtótájékoztatón jelentette be csütörtök kora délután Xavi, a Barcelona csapatkapitánya, hogy a szezon végén elhagyja a klubot. A 35 éves klasszis a katari Al-saddba megy levezetni.

17 első csapattal eltöltött év után távozik élete egyetlen klubjától, 1998-ban, még Louis van Gaal első barcás edzői időszaka alatt mutatkozott be, és még ebben az idényben is 41 meccsen játszott. Persze sokkal korábban, 1991-ben, 11 évesen került a Barcához, egész életét ott töltötte.

Már tavaly nyáron lépni akart, de az új edző, Luis Enrique meggyőzte, húzzon rá még egy szezont.

Megérte, nyolcadszor is bajnok lett, jövő szombaton Spanyol Kupa-, egy hétre rá Bajnokok Ligája-döntőt játszhat.

Xavi hivatalos búcsúztatása most szombaton lesz, az utolsó bajnokin, a Deportivo ellen. Ő veszi át a bajnoki serleget, ünnepséggel köszönnek el tőle, amire meghívták összes korábbi edzőjét is. A kupadöntő is a Nou Campban lesz, de az hivatalosan nem hazai mérkőzés, az ellenfél Athletic Bilbao a pályaválasztó, valószínűleg akkor játszik utoljára a Barca-stadionban Xavi.

"A döntésem végleges és megváltoztathatatlan, de nagyon nehéz volt meghozni. Úgy érzem, most jött el az idő" - mondta minden idők egyik legjobb középpályása, aki 764 barcás szereplésével klubcsúcstartó.

Elárulta, a Barcelona felajánlotta neki a hosszabbítást, de úgy érzi, már nem annyira meghatározó futballista, és a bajnoki cím után csúcson távozhat.

Rovatok