Index Vakbarát Hírportál

Az NB I.-es klubok is piszkálják az MLSZ-t a kevés szurkoló miatt

2015. május 22., péntek 09:49

Az NB I. klubok is azt gondolják, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség beléptetési szabályai miatt is kevesebb a szurkoló, ezért változtatni kellene.

Csütörtökön a Nagyerdei Stadionba hívták meg Kósa Lajos javaslatára az NB I.-es licenccel rendelkező klubokat konzultációra.

A problémát az jelenti, hogy az elmúlt hónapokban nem csak a beléptetőrendszer és a szurkolói kártya ellen tiltakozó ultrák fordítottak hátat a stadionoknak, hanem egyre kevesebb jegyet és bérletet adnak el más szektorokba is. Az NB I.-es labdarúgó klubok szerint sokan nem tudják elfogadni azt az új rendszert, ami révén jegyet vásárolhatnak a mérkőzésekre, így inkább ki sem mennek a stadionokba, írta a Dvsc.hu.

A klubok azt remélik, hogy a javaslataikat, amelyeket sajnos nem részleteztek, elfogadja az MLSZ, és új szabályok lesznek a beléptetésre és a rendőri biztosításra. Az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága várhatóan június elején foglalkozik az üggyel. Kósa Lajos elképzelése szerint még ebben a törvényhozási ciklusban megszülethet a szükséges törvénymódosítási javaslat, illetve rendeletmódosítás.

Rovatok