Index Vakbarát Hírportál

A Depor kapta Xavi búcsúajaándékát: a Barca benntartotta őket

2015. május 23., szombat 21:20

Elbúcsúztatta a Barcelona a szezon végén Katarba szerződő legendáját, Xavit, aki 765-ödöször játszott a csapatban szombat délután, a Deportivo La Coruna elleni záróbajnokin.

A meccs pont olyan volt, mint egy gálameccs, Messi fejelt egy gólt pár perccel a kezdés után, majd a szünet után is, minden adott volt a győzelemhez, amivel a Depor kiesett volna.

A vendégeknek döntetlen kellett a biztos bennmaradáshoz, ami ekkor nagyon nagyon nagyon távolinak tűnt, mivel a 65. percben még kapura lövésük sem volt.

Aztán a 67.-ben Lucas elé pattant egy visszagurított labda, és ballal irgalmatlanul kilőtte a jobb felsőt. A cserecserekapus Masipnak esélye sem volt.

Nem volt a labda ezután sem a Depornál, aztán valahogy mégis összejött az egyenlítés, ahogy az első gól, ez is az abszolút semmiből. Mathieu kezezett a körvonalon, a szabadból a labda elakadt a sorfalon, vagy valakin a 16-oson belül, aztán a levágódó labdát Salomao a bal alsóba rúgta, meglehetősen védhetetlen volt ez is.

Xavi búcsúja és Barca-Depor 2-2

Megvolt tehát a pont, és a Barca mintha úgy gondolta volna, ha már ilyen szépen kiegyenlített a Depor, maradjon is bent, így a hajrában nem igazán erőltette a támadásokat.

A legnagyobb esemény a 85. percben jött el, amikor Xavit lecserélte Luis Enrique edző, ki másra, mint Iniestára, aki mellett a világ legjobb középpályása vált belőle.

Xavi lecserélése utolsó bajnokiján

Nagyon megtapsolták, és Xavi elérzékenyült, miután leült a kispadra.

A bíró azért öt percet hosszabbított, de Depor-fetrengésen és reklamáláson kívül semmi nem történt, maradt a 2-2.

Amivel a Deportivo bent maradt.

Xavi aztán átvette a bajnoki kupát is, majd beszédben köszönt el a közel 100 ezer nézőtől.

Messi 43 góllal végzett a ligában, C. Ronaldo 45-ről indult Madridban, a Getafe ellen, és már az első félidőben rúgott egy mesterhármast. 50 gól Messi rekordja, viszont C-t az 58. percben váratlanul lecserélték a 16 éves Martin Ödegaard-ra, így 48-cal zárta a szezont a szupersztár, nem döntött csúcsot.

Rovatok