Index Vakbarát Hírportál

Hibátlanul mutatkozott be Ödegaard a Realban

2015. május 24., vasárnap 10:55

A Real Madrid utolsó idei meccsén bemutatkozhatott a felnőtt csapatban Martin Ödegaard, a 16 éves norvég tehetség, aki 32 percet kapott a mesterhármast vágó Cristiano Ronaldo helyén.

Ezzel Ödegaard 16 évesen és 156 naposon a Real valaha volt legfiatalabb játékosa lett, aki pályára lépett bajnokin: korábban az 1984-es játéksztrájk miatt 17 évesen és 6 naposan játszott Sebastián Losada, illetve 17 évesen és 111 naposan Alberto Rivera, ő már sztrájk nélkül.

A norvég játékos januárban érkezett a Strömsgodsettől, ahol már 15 évesen bemutatkozott a felnőtt csapatban, később pedig a norvég válogatottban is korrekordot döntött. A realos bemutatkozása sem volt rossz, 17 passzából 17 pontos volt, látszott rajta, hogy heti négy edzést a felnőttekkel tölt, valóban jól megértette magát társaival. A két gólból viszont, amit a Madrid lőtt, amikor pályán volt, nem vette ki részét, igaz, kis híján gólpasszt adott Jesének a hajrában.

Ödegaard megmozdulásai a Getafe ellen

A Marca 6,5-esre értékelte a norvégot, amivel csapata (és a mérkőzés) negyedik legjobb játékosa volt, csak James Rodríguez, Javier Hernández és Cristiano Ronaldo volt jobb nála a lap szerint.

A Real Madrid végül 7-3-ra nyert, Cristiano Ronaldo a mesterhármasával 48 bajnoki gólig jutott, ezzel spanyol és európai gólkirály lett. A szezonban 54 meccsen 61 gólt szerzett, soha nem volt még ilyen eredményes idénye.

Rovatok