Index Vakbarát Hírportál

Elvertük Fidzsit, mint szódás a lovát

2015. május 25., hétfő 09:48

A világbajnoki rajt előtt álló U20-as válogatott felkészülési mérkőzést játszott a szintén vb-résztvevő Fidzsi-szigetekkel, és könnyedén győzött.

A 20 évesek futballvilágbajnoksága előtt a magyar csapat újabb edzőmeccset játszott Új-Zélandon, az ellenfél a Fidzsi-szigetek válogatottja volt, amit a profi labdarúgóként Belgiumban, Olaszországban és Franciaországban is légióskodó ausztrál Frank Farina vezet, írja az mlsz.hu.

Az eredetileg kijelölt pálya egy hatalmas eső miatt alkalmatlanná vált a játékra,

a meccset is kellemetlen hideg szélben, vissza-visszatérő jégesőben játszották le.

A magyar csapat Székely - Osváth, Kecskés, Lenzsér, Tamás - Vida, Berecz, Kalmár - Zsótér, Mervó, Oláh összeállításban kezdett, és egyoldalú mérkőzésen simán győzött.

Németh Márió és Zsótér Donát is duplázott, Kalmár Zsolt, Oláh László és Sallai Roland is betalált.

„Nehéz körülmények között kellett játszanunk, de a játékosok végig jó mentalitással futballozva, sikeres felkészülési meccset vívtak - mondta Bernd Storck kapitány. - Természetesen nem az eredmény volt a legfontosabb, ennek ellenére örülök, hogy eredményesen zártuk a találkozót, a megszerzett hét gól önbizalmat, jó alapot ad a felkészülés utolsó napjaira. Vannak még javítanivaló területek a rajtig, játékgyorsaságban és helyzetkihasználásban is szeretnénk előrelépni a tétmérkőzésekre."

Rovatok