Index Vakbarát Hírportál

Nagytakarítás a MU-nál: Falcao hazaküldve, Di Maria is megy?

2015. május 25., hétfő 12:18

A Manchester United nem élt opciós jogával, és visszaküldte Radamel Falcaót a Monacóhoz. A kolumbiai csatár az idény elején 8 millió euróért érkezett kölcsönbe, de huszonhat Premier League-meccsen mindössze négy gólt szerzett, a Unitednak pedig 50 millió eurót kellett volna fizetnie, ha meg akarták volna tartani. Formája alapján semmi meglepő nincs a klub döntésében. 

Louis Van Gaal az idény vége felé többször is lehetőséget adott a csatárnak, akinek ezt nem sikerült kihasználnia, és úgy fejezte be a szezont, hogy legutóbb januárban talált be. Volt olyan időszak is, hogy Falcao a tartalékcsapatban játszott, a szurkolók is kikezdték egy idő után.

De Falcao távozása csak a kezdete lehet az újabb átalakítási hullámnak, a francia L'Equipe ugyanis biztosra veszi, hogy Angel Di Maria is elhagyja az angol klubot, hogy a PSG-nél folytassa pályafutását. A párizsiak állítólag a holland védő Gregory Van der Wielt is bedobnák az üzletbe. A PSG már korábban is próbálta megszerezni az argentint, de a MU elvitte az orruk elől.

A Unitednél képbe került állítólag a Real-cserekapus Keylor Navas is, aki nem sok lehetőséget kapott ebben az idényben, és ha de Gea tényleg elhagyja az angol klubot, akkor szükség lesz egy kapusra is. 

Tavaly egy vagyont vert el a holland menedzser, és idén is komoly költekezés várható.  A PSV-s Memphis Depayt már megszerezte Van Gaal, és többször lehetett hallani, hogy a realos Gareth Bale-t vagy a juvés Paul Pogbát is leigazolnák, de ezekhez az üzletekhez már komoly összegekre lenne szükség. 

Rovatok