Index Vakbarát Hírportál

99%, hogy Rafa Benítez lesz az új Real-edző

2015. május 26., kedd 09:33

Szinte száz százalék, hogy a Napoli jelenlegi trénere, Rafa Benítez váltja a Real Madrid kispadján a hétfőn menesztett Carlo Ancelottit, állítja Ernesto Bronzetti, a kirúgott olasz ügynöke - értesült a madridi Marca.es.

Bronzetti a Rai Sportnak beszélt kliense elbocsátásának körülményeiről, elmesélte, hogy a játékosok Ancelotti mellett álltak, páran meg is könnyezték, amikor az edző közölte velük, vége. (Marcelo, Kroos és James Twitteren képpel is megköszönte a közös munkát.)

"99 százalék, hogy Rafa Benítez érkezik" - mondta Bronzetti, aki megerősítette, Ancelotti ki akar hagyni egy évet, a következő szezonban nem vállal csapatot. Ez a Milannak rossz hír, Madridba utazott ugyanis Adriano Galliani Milan-igazgató, hogy hét év után viszacsábítsa exedzőjét. (Galliani az atleticós Mario Mandzukic átigazolásáról is tárgyal a spanyol fővárosban.)

Florentino Perez Real-elnök azt ígérte Ancelotti távozásának bejelentésekor, hogy egy héten belül meglesz az utódja, megjegyezte, "jó lenne, ha beszélne spanyolul". Azaz spanyol lenne.

Rafa Benítezt túlzottan nem kell bemutatni, 55 éves, korábban dolgozott a Valenciánál, a Liverpoolnál, az Internél, a Chelsea-nél, és most, két éve a Napolinál. Mindenhol nyert legalább egy kupát, bajnokságot viszont meglehetősen régen, legutóbb 2004-ben, a Valenciával.

Nem lesz vele nehéz megállapodni, mintegy évtizede már, hogy a Real-padra ácsingózik. A Napolihoz Szinisa Mihajlovics érkezhet a Sampdoriától.

Chicharitót valószínűleg visszaküldik

A brit Express azt írja, a Real Madrid nem hosszabbítja meg Javier "Chicharito" Hernandez kölcsönszerződését, akinek így vissza kell térnie anyaklubjához. A mexikói 33 meccsen 9 gólt lőtt Madridban, de többnyire csere volt, csak akkor került a csapatba, amikor sok volt a sérült. Manchesterben sem lesz rá viszont szükség, egyelőre arra van a legnagyobb esély, hogy Olaszországban köt ki, talán az Internél.

Rovatok