Index Vakbarát Hírportál

Kínos: nem tudta a Barca letiltatni a másodosztályú katalán kiscsapat mezét

2015. május 27., szerda 10:06

Szakított a közel 120 éves hagyománnyal a Barcelona, a következő szezonban nem hosszanti, hanem keresztcsíkos lesz a gránátvörös-kék mez.

Csakhogy pont ilyen szerelést viselő csapat már van, de nem valahol a világon, hanem a spanyol másodosztályban, illetve mintegy 60 kilométerre Barcelonától. Itt székel az UE Llagostera, ami a legkisebb lélekszámú település csapata, ami valaha spanyol profiligáig, azaz a második vonalig jutott.

A barcelonai Sport.es úgy értesült, a Barca-mezt gyártó Nike már hónapokkal az új trikó bemutatása előtt megkereste a kiscsapatot, hogy a következő idényre változtasson kicsit a dresszén, de a Llagostera azonnal nemet mondott.

Ők 1947 óta így viselik a csíkokat, és nem fogják lecserélni, vagyis a következő szezonban Katalóniának két azonos mezű csapata lesz.

A Llagostera annyira mini klub, hogy saját stadionjában nem is játszhatja ligameccseit, mert oda csak 1500 néző fér be, 30 kilométert kell nekik is utazniuk.

A most véget ért volt az első idényük a másodosztályban, és ha már feljutottak, oda-vissza megverték a Barca B-t, 1-0-ra ősszel és idén februárban is. Nyolcadikként végeztek.

Az új Barca-mez egyébként nem igazán tetszik a drukkereknek, a különböző netes szavazásokon tízből hat ember a tradicionális csíkokat preferálná.

Rovatok