Index Vakbarát Hírportál

Drámai fordítással maradtak bundesligásak Stieberék

2015. június 1., hétfő 21:49

Hiába vezetett kétszer is az osztályozó párharcában a másodosztályú Karlsruhe a Hamburg ellen, végül Stieber Zoltán csapata maradt a Bundesligában, de nem sokon múlott a kiesés.

Az viszont történelmi lett volna, ha megtörténik, ugyanis eddig, illetve még egy évig biztosan a HSV marad az egyetlen a Bundesliga alapító csapatai közül, ami még soha nem esett ki. A léc viszont nagyon rezgett idén: azok után, hogy a bajnokságban csak a 16. helyen végeztek – rosszabb pontkülönbséggel Dárdai Pál Herthája mögé kerülve –, már az első osztályozón gondjuk volt a Karlsruhéval, ami ellen csak az utolsó 20 percben tudtak kiegyenlíteni.

A hajrá aztán a hétfői visszavágón is izgalmasra sikerült. Előbb Reinhold Yabo szerzett vezetést a hazai Karlsruhénak, de Marcelo Diaz a 91. percben hosszabbításra mentette a mérkőzést. A folytatásban aztán a csereként beállt, idén csak egy gólt szerző Nicolai Müller fordította meg a mérkőzés állását, a 2-1-es vezetéssel pedig már a HSV állt bennmaradásra.

A végére viszont nagyon feljött a hazai csapat, a 123. percben büntetőhöz is jutottak, de Rouwen Hennings lövését René Adler kivédte. Igaz, még ha be is ment volna a büntető, akkor sem lett volna elég az az egy gól a Karlsruhénak, mert az idegenben lőtt gólokkal a Hamburg állt volna jobban.

Karlsruhe-Hamburg 1-2

A lefújás előtt volt egy kisebb balhé is: az egyik szögletzászló mellett felrúgott HSV-játékost a szurkolók üres poharakkal és egyéb tárgyakkal kezdték dobálni, de komolyabb sérülés és rendbontás nélkül folytatódhatott a mérkőzés. A Hamburg végül 3-2-es összesítéssel maradt bundesligás 1963 óta, ráadásul tavaly szintén osztályozón harcolták ki a bennmaradást.

Rovatok