Index Vakbarát Hírportál

Csak a klasszisok aláznak úgy, mint Mervó az U20-as vb-n

2015. június 1., hétfő 09:26

Mervó Bence gólja eddig az U20-as világbajnokság egyik legszebb találata, a győri nevelésű csatár a magyar csapat nyitómeccsén, Észak-Korea ellen állította be az 5-1-es végeredményt.

A hajrában levezette a labdát az alapvonalig, ezzel kicsalogatta az észak-koreai kapust, akit egy csellel elfektetett, majd szinte nullszögből a kapuba tekerte a labdát az egyik védő mellett. A védő mozgásából úgy tűnik, hogy végig arra számított, Mervó beadja majd a labdát.

82' GOAL Hungary! Nervous completes his hat trick after putting some nasty moves on the goalie. 3-1 N Korea are down pic.twitter.com/y04sSyo2sl

— U-20 World Cup 2015 (@U20WorIdCup) 2015. június 1.

A meccs ezzel lett 5-1, a tizenkilenc éves Mervó mesterhármast jegyzett, és ezzel holtversenyben vezeti a góllövőlistát az első játéknap után.

A háromgólos magyar játékos a meccs után megköszönte a támogatást mindenkinek, és legszebb góljáról azt mondta, hogy teremfocis megmozdulás volt, amit többször gyakorolt már, és most is bejött. 

A fiatal csatár egyébként az NB I.-ben is bemutatkozott már, a győrieknél öt mérkőzésen pályára, gólja nem volt a bajnokságban. Ezek után nem valószínű, hogy az NB III.-ba visszasorolt győrieknél kezdi majd meg a következő idényt. 

A mérkőzés összes gólját itt nézheti meg. 

Rovatok