Index Vakbarát Hírportál

A Kilenc Érték Kupát is átadják Berlinben a Bajnokok Ligája-trófea mellett

2015. június 4., csütörtök 16:10

Egyedülálló kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet a Foci a Barátságért program az olyan emberi értékekre, mint a barátság, az egyenlőség, a sportszerűség, az egészség, a béke, az odaadás, a győzelem, a hagyományok és a becsület.

A világ 24 országából több száz, 12-14 éves gyerekfutballistát összefogó program keretein belül létrehozták a Kilenc Érték Kupát, amelyet annak az UEFA Bajnokok Ligájában szereplő csapatnak adnak át, amely legjobban képviseli a fenti alapelveket. A kupa nyertesét ifjú focisták szavazzák meg, Magyarországról az MTK U14-es csapata adta le voksait, elsősorban olyan klubcsapatokra, amelyek például aktívan támogatnak hátrányos helyzetű gyerekeket, vagy több nemzetiségű fiatalokból álló utánpótlásklubokat. A Barcelona és a Real Madrid mellett az Ajax, a Sporting, a Bayern, a Maribor és a Porto is kapott szavazatokat tőlük.

Foci a barátságért, azaz ezt jelenti a futball a Kilenc Érték Kupa résztvevőinek

A BL-főtámogató Gazprom által alapított programban a kupát az a BL-csapat nyerheti el, amelyet 24 ország, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, az Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Japán, Kazahsztán, Kína, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna gyereklabdarúgói a fenti alapértékek legjobb képviselőjének voksoltak.

A projektet immár harmadik alkalommal hirdetik meg Franz Beckenbauer fővédnökségével. Az országok ifjú bajnokai, összesen 670 gyerek és edzőik idén is együtt izgulhatják majd végig élőben az UEFA Bajnokok Ligájának döntőjét, azaz szombaton a Juventus-Barcelonát.

A Kilenc Érték Kupa győztesét is aznap, a Harmadik Nemzetközi Foci a Barátságért Gyermekfórumon hirdetik ki Berlinben, ahol a gyerekfocisták delegáltjai személyesen adhatják át a díjat a legtöbb szavazatot kapott klub képviselőjének.

Természetesen focizni is fognak, péntek-szombat a finálé helyszínén sokcsapatos minitornán döntik el a programban résztvevő klubok korosztályos csapatai, hogy ki a legjobb.

Rovatok