Index Vakbarát Hírportál

A halál sem állítja meg azt a lavinát, ami most jön

2015. június 4., csütörtök 09:55

A FIFA volt alelnöke, Jack Warner egy fizetett tévéreklámban azt mondta, hogy eddig hallgatott, de most mindent kipakol, amit a korrupcióról tud, mert félti az életét.

A letartóztatott, majd óvadék ellenében szabadon engedett Warner azt állította, hogy bizonyítékai vannak a korrupcióra, és be fogja bizonyítani, hogy a FIFA a 2010-es Trinidad és Tobagó-i választásokat is befolyásolta. Warner dokumentumokkal fogja bizonyítani állításait, de egyelőre azt nem árulta el, hogy mikor és kinek fogja ezeket átadni. „Még a halál sem fogja megállítani azt a lavinát, ami most jön. A kocka el van vetve. Már nem fordíthatunk hátat."

„Nem lehet visszafordulni a történések menetében, már benne vagyok. Nem fogok tovább titkokat megőrizni olyanokról, akik aktívan arra törekedtek, hogy tönkretegyék az országot" – mondta Warner.

Az amerikai hatóságok szerint Warner több millió dollárnyi kenőpénzt fogadott el, zsarolással és vesztegetéssel is vádolják. A volt FIFA-alelnök cáfolta, hogy kenőpénzt kapott volna a 2010-es dél-afrikai világbajnokság szervezőitől. Azt is kijelentette, hogy ha valaki tudja, miért távozik Sepp Blatter, akkor az ő.

 

Rovatok