Index Vakbarát Hírportál

Az MTK U14-es csapata is játszik a hétvégén Berlinben

2015. június 5., péntek 17:38

A Foci a Barátságért program részeként, immár hagyományosan, a Bajnokok Ligája-döntő mellett megrendezik a Nemzetközi Utcai Focibajnokságot is Berlinben, péntektől. A programot Magyarországról is neves futballjátékosok támogatták már eddig is, 2013-ban Buzánszky Jenő, 2014-ben Mészöly Géza vállalta a helyi nagykövet tisztségét, idén Dzsudzsák Balázs állt a kezdeményezés mellé.

„Az, hogy egy labdarúgó milyen pályát fut be, harmad részt a tehetségen, harmad részt a lehetőségeken és harmad részt a képzésen múlik. Ez a három pillér pedig alapvetően egybefonódik. Személy szerint hálás vagyok azért, hogy kiváló szakmai képzésben vehettem
részt, és ma is játszhatok a magyar válogatottban. Úgy gondolom, hogy a Foci a Barátságért programban résztvevő akadémisták számára remek lehetőséget nyújt a Gazprom, hogy
megismerhessék külföldi társaikat és tanulhassanak egymástól. A BL-döntő megtekintése
pedig életre szóló élmény lesz számukra” – mondta Dzsudzsák.

Futball a barátságért - interjú a magyar résztvevő, az MTK csapatkapitányával

A program nemzetközi nagykövete ebben az évben is Franz Beckenbauer, a Császár, minden
idők talán legjobb német futballistája, aki elmondta: „Örülök annak, hogy a Foci a Barátságért túllépett az európai kereteken, és már Kína, Japán és Kazahsztán is részt vesz benne. Bizonyítéka ez annak, hogy az univerzális emberi értékek nem ismernek határokat és mindenki számára mértékadóak.” 

A program célja, hogy a különböző országok gyermekeit barátságra, toleranciára nevelje és a
futballon keresztül terjessze az egyenlőség és az egészséges életvitel szellemiségét. A projekt csúcspontja a III. Nemzetközi Gyermekfórum, ahol a résztvevő országok csapatai találkoznak, köztük a Magyar Labdarúgók Szövetsége bajnokságának tavalyi korosztályos győztese, az MTK Sándor Károly Labdarúgó Akadémia U14-es csapata.

Rovatok