Index Vakbarát Hírportál

Nem nagyon járhatnak jól az U20-asok

2015. június 5., péntek 20:01

Vasárnap reggel játssza harmadik, utolsó csoportmeccsét az U20-as válogatott az új-zélandi világbajnokságon. A továbbjutás képlete igen egyszerű (a két első helyezett biztosan továbbjut, a hat csoportharmadikból a négy legjobb megy tovább) úgy, hogy jelenleg a második helyen áll Bernd Storck csapata: nem szabad kikapni Nigériától, de még egy esetleges vereség sem tragédia.

Sehogy nem járnak jól

Ha győz az U20-as csapat, vagy döntetlent ér el, garantált a második hely. Ezzel az F csoport győztesével találkoznának a nyolcaddöntőben, ez pedig szinte biztos, hogy a tavalyi, magyarországi rendezésű Eb-t megnyerő Németország lesz.

Már nem Mervó a legjobb góllövő

Két meccsen négy gólnál tart a Győri ETO csatára, Mervó Bence, a csoportkört már letudó ukránoknál Viktor Kovalenko viszont már öt gólnál jár, így jelenleg ő vezeti a góllövőlistát.

Nigéria egy győzelemmel megelőzné a magyar válogatottat, amely három ponttal zárná a csoportot ebben az esetben. Ez viszont nem biztos, hogy elég lenne a továbbjutáshoz – Új-Zélandnak már 4 pontja van, további három válogatott áll három ponttal két mérkőzés után, Szenegálnak pedig 1 pontja van (a kétpontos argentinok már nem juthatnak tovább).

Ahhoz, hogy három ponttal is továbbjutók legyenek, nem szabad túl sok góllal kikapnia Nigéria ellen, de még ebben az esetben sem tudható előre, ki lesz az ellenfél, a D csoportban ugyanis két forduló után minden csapat három ponttal áll, megjósolhatatlan tehát, mi lesz a végső sorrend. Abban a négyesben Szerbia, Uruguay, Mali és Mexikó vannak. Szerbia tavaly elődöntős volt az U19-es Eb-n, Mali ezüstérmet szerzett az idei U20-as Afrika-kupán. Mexikó az idei U20-as CONCACAF-bajnok, Uruguay pedig harmadik lett a dél-amerikai ifjúsági tornán.

A lebonyolítás alapján továbbjutás esetén három ellenfele lehetne Magyarországnak, ám mivel Argentína már biztos nem lehet nyolcaddöntős, a B csoportos továbbjutó lehetőségeivel nem kell számolni az egyébként nem túl egyszerű táblázatos módszer alapján.

Rovatok