Index Vakbarát Hírportál

Benítez CR9-et akar a Real Madridnál

2015. június 6., szombat 15:18

Rafa Benítez szakítana a Real Madrid eddig használt 4-3-3-as felállásával, és áttérne arra a 4-2-3-1-re, amit a Napolinál is előszeretettel használt. Ebben a rendszerben viszont egészen más pozíciót szán Cristiano Ronaldónak, merthogy a spanyol AS értesülései szerint középcsatárnak, a klasszikus 9-es helyre húzná be őt Benítez.

Ronaldo eddig főleg a balszélen játszott, bár onnan befelé törve rengeteget tűnt fel középen. Az új rendszerben viszont alapból innen mozoghatna, a taktikát pedig úgy építené köré Benítez, hogy CR-nek a lehető legtöbb helye maradjon. Ráadásul ezzel kevesebbet is kellene futnia, ami a csapat és az új edző reményei szerint jó hatással lesz rá, mert láthatóan 2014 és 2015 nyarára is alaposan elfáradt.

Nemcsak Rolandóval, Gareth Bale-lel is variálna Benítez, akit visszatenne a baloldalra, ahol még a Tottenhamben játszott. A walesi az elmúlt hetekben nyíltan elégedetlenkedett azzal, hogy a jobbon kell játszania, csütörtökön azt mondta, hogy nem hajlandó tovább ott maradni, mert csak szenved, a balon akar újra küzdeni.

Ronaldo pozíciócseréje komoly hatással lehet Karim Benzemára is, aki a hét elején kinevezett spanyol edző rotációs elvének nagy áldozata lenne, a francia ugyanis csak akkor játszana, amikor Cristiano Ronaldót pihentetik, ez pedig nem valószínű, hogy túl gyakran lenne.

A középpályán a másik két helyet James Rodríguez (jobbszél) és Isco (közép) kaphatnák meg, esetleg kísérleti jelleggel utóbbi helyére csúszhatna vissza Benzema, de a francia soha nem játszott csatárposzton kívül mást, így ez kockázatos lenne.

Rovatok