Index Vakbarát Hírportál

Vereség Nigériától, de vb-nyolcaddöntős az U20

2015. június 7., vasárnap 09:01

Nigéria jobb volt, két góllal verték az U20-as magyar futball-válogatottat a csoportban, és megkapták a németeket. Mi a szerbekkel játszunk majd a nyolcaddöntőben.

A csoport második helyéért játszott a magyar U20-as futballválogatott Nigéria ellen vasárnap reggel a világbajnokság csoportmeccsén, viszont akkor is továbbmehetett a harmadik helyen, ha kikap, feltéve, hogy a nigériaiak nem győznek tíz góllal.

Nekünk a harmadik hely, tehát a vereség lett volna a legkedvezőbb, mivel így elkerültük volna a bombaerős németeket a nyolcaddöntőben. 

Mindenesetre a magyar csapat kezdte aktívabban a meccset, a tornán már négy gólnál tartó Mervó Bencének is megvolt a maga lehetősége az elején, és néhány perccel később is ő kerülhetett volna helyzetbe, ha sikerül átvennie a labdát. 

Az első negyedóra vége felé már a nigériaiak is feljöttek, egymás után jöttek a lövések, a legnagyobbat akkor kellett védenie Székelynek, amikor Taiwo egy szöglet után erősen fejelt kapura. Sikerült kapott gól nélkül kihúzni ezeket a perceket, a nigériaiak is visszavettek egy kicsit. A magyar csapat főleg a Mervónak fellőtt labdákkal próbálkozott, de ezeket könnyen megszűrte az ellenfél védelme. Aztán végre volt egy lövés, ami kapura ment, Zsótér tört be a szélről, és laposan küldte kapura a labdát, a nigériaiak kapusa fogta. 

A 32. percben már nem sikerült megállítani a villámgyors nigériaiakat. Goodwin elment egy labdával a jobb szélen, középre lőtt, ahol a védőket megelőzve érkezett Awoniyi és a rövidbe belsőzött.

Mi továbbra is a bal szélen próbálkoztunk, Németh Márió próbált meglógni párszor, a szünet előtt Zsótér is helyzetbe került a tizenhatoson belül, de közeli lövését blokkolták.  A szünetben Bernd Storck lekapta Mervó Bencét, aki különösebben nem tudott veszélyes lenni elől egyedül, Kalmár Zsolt jött a helyére.

A 49. percben óriási bombával egyenlíthetett volna a magyar csapat: Németh úgy harmincról eleresztett egy erős lövést, a labda a lécről pattant ki, a nigériai kapus nem ért volna oda. Ám a következő gól is a nigériaiaké volt, és ehhez kellett a mi védelmünk teljes összeomlása is. Az ellenfél kapusa egy hatalmas dobással indított, mire a mi két emberünk a középpályán felugrott és egymást zavarta. Így került a labda az első gólt szerző Awoniyihoz, aki elfektette az egyetlen védőnket, majd Székely mellett is elment, és a kapuba gurított. 2-0-ra vezetett Nigéria. 

Kétgólos előnyben már felszabadult az afrikai csapat, egymás után gyártotta a helyzeteket, stabilizálni kellett a csapatot, hogy ne szaladjunk bele egy komolyabb vereségbe. Zsótér helyett jött is a ferencvárosi Popov Patrik. 

A nigériaiak időnként egészen elképesztő sebességre kapcsoltak, mi inkább távoli lövésekkel próbálkoztunk. Az utolsó húsz percben elfocizgattak a csapatok, mi sem erőltettük a játékot különösebben, úgyhogy maradt a 2-0 Nigériának.

A harmadik helyen jutottunk tovább a csoportban a brazilok és Nigéria mögött. 

A nyolcaddöntőben azokkal a szerbekkel találkozunk majd, akik megnyerték a csoportjukat. Egy vereséggel kezdtek Uruguay ellen, majd Malit és Mexikót is 2-0-ra verték meg. Ha azt a meccset sikerülne hozni, akkor az Egyesült Államok-Kolumbia nyolcaddöntő győztese jönne.

Nem lesz könnyű dolgunk a szerbek ellen, de a mostani vereséggel jobban jártunk, mivel németeket elkerültük, akik három csoportmeccsükön tizenhat gólt lőttek, igaz, elég könnyű csoportjuk volt, Üzbegisztánt, Hondurast és Fidzsit előzték meg

Storck egy kicsit csalódott

 Tudtuk előre, hogy roppant erős a nigériai csapat, és ez be is igazolódott a mérkőzésen - mondta a mérkőzés után Bernd Storck az MLSZ.hu-nak - Egyik oldalról csalódott vagyok, mert a mai mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, másrészt azonban büszkék lehetünk, mert egy nagyon nehéz csoportból sikerült továbbjutni. Annak örülök, hogy ma több játékost is ki tudtam próbálni a kerettagok közül, a folytatás szempontjából fontos volt, hogy egyértelmű tapasztalatokat szerezzek minden játékos állapotáról, felkészültségéről. 

Az első csoportmeccsünkön nagyszerű játékkal vertük Észak-Koreát 5-1-re, a másodikon 2-1-re kaptunk ki a braziloktól úgy, hogy 75 percig emberhátrányban voltunk, és csak egy tizenegyessel tudtak megverni minket. A Nigéria elleni vereség után most van néhány napunk felkészülni a szerbek ellen, a meccs szerda reggel hatkor lesz magyar idő szerint.  

Nigéria-Magyarország 2-0 (1-0)

New Plymouth, 3000 néző, v: Zambrano (ecuadori)

gólszerző: Awoniyi (33., 54.)

sárga lap: Popov (90.)

Nigéria:

Enaholo - Musa, Bello, Ndidi, Mustapha - Idowu, Ifeanyi - Bulbwa, Sokari (Iheanacho, 82.), Godwin (Isaac, 66.) - Awoniyi (Simon, 74.)

Magyarország:

Székely - Osváth, Kecskés Á., Talabér, Forgács - Nagy Ádám, Berecz - Nagy Dominik (Oláh L., 67.), Németh M., Zsótér (Popov, 62.) - Mervó (Kalmár, a szünetben)

Rovatok