Index Vakbarát Hírportál

Marad a helyén a triplabajnok edzője

2015. június 9., kedd 17:46

2017-ig meghosszabbította a Barcelona a triplázó futballcsapat edzőjének, Luis Enriquének jövőre lejáró szerződését, jelentette be kedd délután Josep Maria Bartomeu klubelnök.

A tréner múlt nyáron 2016-ig írt alá, télen bizonytalanná vált a helyzete, mert közvetlen főnökét, Andoni Zubizarreta igazgatót kirúgták, illetve a csapatnak sem ment olyan jól, ráadásul Messivel is összeveszett.

Tavasszal aztán minden összeállt, és a vége tökéletes szezon lett, a Barca megnyerte a bajnokságot, a kupát és a BL-t is. Luis Enrique a bajnoki győzelem után azt mondta, a BL-döntő végeztével bejelenti, marad-e az egyesületnél, aztán szombat este óta többször megszólalt, de ezt a témát nem említette.

Bartomeu egyébként kedd este lemond az elnöki posztról, ahogy azt bejelentette három hónapja, amikor úgy döntött, új elnökválasztást hív össze júliusra. Ő is jelölteti magát, sőt, egyelőre úgy tűnik, ő lesz az egyetlen jelölt, a makulátlan idény végén igen nehéz lenne bárkinek szembeszállnia vele.

A rendkívüli választásra azért lehet szükség, mert az elnökséget nem Bartomeu, hanem a 2014 januárjában hirtelen lemondott előző elnök, Sandro Rosell emberei alkotják. Rosell a Neymar-ügy miatt távozott, a brazil 100 millió eurós vételárának csak a felét vallották be, a klub és több vezető - köztük Bartomeu - ellen jelenleg is bírósági eljárás folyik emiatt.

Rovatok