Index Vakbarát Hírportál

Itt a magyar futball nagy baja: a templom

2015. június 11., csütörtök 21:09

Talabér Attila valószínűleg nem hitt abban, hogy még egyszer rövid időn belül előfordulhat vele, ami két éve, hogy az utolsó pillanatokban egy fontos meccset elveszít a korosztályos magyar válogatott.

Magyar-svéd 1-1, U17

A fentebbi videó 2013 április elsején készült, akkor is egy bal oldalról beívelt szöglet jött, ahogy most a szerbek is onnan rúgták be. 

Szerb-magyar 2-1

A svédek ezzel a góllal kijutottak az U17-es szlovákiai Eb-re, a szerbek az U20-as vb-n ezzel maradtak életben, hogy aztán a hosszabbításban Talabér nagy hibájából megszerezzék a győztes gólt. A szerbek ezzel 2-1-gyel jutottak a nyolc közé.

Pisont István, amikor a 17 évesek edzője volt, két éve így értékelt a meccs után. 

"A magyar embereknek át kell gondolniuk sok mindent. Aki nem volt templomban, az menjen el, és meg fog változni az életünk. Emiatt nem sikerült győznünk a románok ellen, és most a svédek ellen sem, valamiért a sors ezt nem adja meg. Ezen kell elgondolkodnunk."

Mondjuk ha Pisont és társai esetleg a szöglet kivédekezésének oktatásával törődnek, nem zagyvaságok összehordásával, akkor most esetleg várhatnánk az USA elleni meccset, és a hosszabbításban öngólos Talabér Attilának is könnyebb lenne lelkileg.

Rovatok