Index Vakbarát Hírportál

Bogdán Ádám a Liverpoolhoz szerződött

2015. június 12., péntek 10:51

Weboldalán közölte a Liverpool péntek reggel, hogy megegyezett a 19-szeres magyar futballválogatott kapussal, Bogdán Ádámmal, a játékos a következő szezontól náluk véd.

A 27 éves futballistának lejárt a szerződése Boltonban, így fizetni nem kellett érte, csak neki, mindössze béréről kellett megállapodniuk, ami jelentősen felgyorsíthatta a tárgyalásokat.

Bogdán szinte biztosan nem tartalék kapusnak érkezik, legalábbis nem célzottan annak. Az eddigi első számú, Simon Mignolet múlt ősszel ki is került a kezdőcsapatból gyenge formája miatt,   visszakerülését annak köszönhette, hogy cseréje, Brad Jones pár meccs után lesérült, így nem volt más. Az ausztrál Jones most távozik a klubtól, így mindenképp kellett egy új kapus.

Bogdánnak esélye lesz a kezdőbe kerülni, sok múlik a nyári felkészülésen és az edzőmeccseken mutatott formán. A magyar az elmúlt szezonban az FA-kupa Liverpool-Bolton-mérkőzésén hívhatta fel magára Brendan Rodgers edző figyelmét, amikor nem kapott gólt az Anfielden, a meccs 0-0 lett.

Bogdán 2007-ben került Angliába, a Boltonhoz, azóta több mint százszor védett a Premier League-ben, illetve a második vonalban a klub színeiben. Az előző idényt a másodosztályban töltötte.

A játékos ezt írta Facebook-oldalára: „Hatalmas megtiszteltetés a számomra, hogy a világ egyik legnagyobb és legismertebb csapatához csatlakozhatok! Nagyon várom már a kihívásokat. Köszönöm a családomnak és azoknak az embereknek a támogatást, akik segítettek idáig eljutni. Külön hálával tartozom a Boltonnak, hogy megadták a lehetőséget, és a gyerekkori álmom beteljesítésével a Premier League-ben védhetek.” 

Rovatok