Index Vakbarát Hírportál

Blatter is belátta: krízisben a FIFA

2015. június 12., péntek 12:59

Pénteken jött ki a FIFA Weekly című magazin új száma, ez a nemzetközi futballszövetség hetente megjelenő újságja, és a nemrég lemondott FIFA-elnök Sepp Blatter szokásos heti üzenetében kitér a mostani botrányos helyzetre is, de csak az U20-as világbajnokság miatt. 

A FIFA nehéz időszakon megy át. De az a tény, hogy a szervezetünk továbbra is megfelelően működik és biztosítja a biztos hátteret a futball számára a krízis idején is, még büszkébbé tesz.

- olvasható a cikkben, melynek folytatásában arról ír, hogy milyen jól sikerült rendezvény az U20, ahol a jövő sztárjai lépnek pályára.

Mondjuk most már végre ő is érzékeli, hogy bajban van a FIFA.  Négy éve, amikor éppen a katari és az orosz vb miatt támadták a szervezetet elég keményen, még fogalma sem volt, hogy milyen krízisről beszélnek a kritikusok. Sőt, fel is háborodott.  

Blatter a lemondása után még minimum decemberig marad a FIFA elnöke, leghamarabb ugyanis az év végére lehet összehívni a kongresszust, ahol megválasztják az utódját.

Május végén ugyan nagy többséggel újraválasztották, de négy nappal később lemondott, és azzal indokolt, hogy nem támogatta az egész futballvilág. Azóta megjelentek olyan hírek, hogy Blatter ellen is nyomoz az FBI, de ezt még nem erősítették meg a hatóságok. 

Rovatok