Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo egyedül is elég volt Örményország ellen: mesterhármast lőtt

2015. június 13., szombat 21:03

A portugál válogatott 0-1-ről fordítva győzött 3-2-re Jerevánban Örményország ellen a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hatodik fordulójában.

A hazai csapat Marcos Pizzelli góljával szerzett vezetést a 14. percben, Cristiano Ronaldo negyedórával később büntetőből egyenlített. A háromszoros aranylabdás tíz perccel a szünet után egy pimasz átemelésből a vezetést is megszerezte, néhány perccel később pedig meglett a harmadik gólja is, az egy brutális bomba volt a bal felső sarokba.

A 62. percben a portugálok 10 emberrel maradtak Tiago második sárga lapja miatt. Az emberelőnyben Hrair Mkojan betalált, de az örmények nem tudtak egyenlíteni.

A lengyel válogatott Robert Lewandowski hajrában szerzett mesterhármasával 4-0-ra legyőzte Grúziát.

Eredmények, Eb-selejtezők

    D csoport:
Lengyelország-Grúzia 4-0 (0-0)
Írország-Skócia 1-1 (1-0)

    I csoport:
Örményország-Portugália 2-3 (1-1)

    F csoport:

Finnország-MAGYARORSZÁG 0-1 (0-0)
  

Története első vereségét szenvedte el a francia válogatott az albánoktól a két csapat barátságos mérkőzésén, Elbasanban.

A 2016-os Európa-bajnokság házigazdája a legutóbbi négy találkozójából háromszor kikapott. A mostani 1-0-ás vereség előtt a brazil és a belga válogatott is legyőzte Didier Deschamps csapatát, amely csak Dániát tudta felülmúlni ebben az időszakban.

Rovatok