Index Vakbarát Hírportál

Király olyan, mint a sátán

2015. június 14., vasárnap 16:05

A magyarok ellen mindig így alakul – nagyjából így foglalták össze a finn lapok a szombat esti meccset, amelyiken Stieber bombájával 1-0-ra nyert Magyarország.

A magyarországi meccsen is az utolsó 10 percben kaptak egy gólt a finnek, most is, öt éve Dzsudzsák a 94. percben verte őket, míg 1997-ben egy utolsóperces öngól miatt nem tudtak nyerni.

A lapok bírálták Mixu Paatalainen kapitányt, és könnyen meglehet, ahogy öt éve Dzsudzsák buktatta meg Stuart Baxtert, most Stieber lövése jelentheti a szakember ténykedésének végét.

Kiemelik, Eremenko egyetlen veszélyes lövését leszámítva nem volt több finn esély, ami kevés, ahogy a négy pont is vékony az eddigi hat meccsen. Pláne, mert az Eb-részvételre már csak matematikai lehetőség van.

Eremenko, aki a CSZKA Moszkva játékosa úgy nyilatkozott, hogy Király egy sátán, aki kiütötte ezt az egyébként nagyszerűen helyezett labdát a jobb alsóból. (Utána a szöglet is veszélyes volt, arra is jól mozdult a kapus.)

Dárdai egyébként a hét közepén még úgy gondolta, hogy Dibusznak akar esélyt adni, de miután hallotta a stábjától, hogy a 39 éves Király élete formájában van, őt állította a kapuba, mert nyugalmat áraszt.

A statisztikát böngészve kiderül, a finnek nem is találták el a kaput ezen a lövésen kívül. A kaput eltaláló lövésekben egyébként 7-1-re nyertünk, vagyis lényegesen többször próbálkoztunk, kijelenthető: jobbak voltunk.

53 százalékban volt nálunk a labda, az első félidőben 58 állt a nevünk mellett. A jól sikerült passzok aránya 304-245 ide.

Az egyedüli, amiért sajnálkozhatunk, az öt sárga, és mert ebből Dzsudzsák és Juhász is szövegért kapta, míg Stieber a túlzott gólörömért.

Rovatok