Index Vakbarát Hírportál

Egy félpályás gólpassz még Messitől is zseni lenne

2015. június 16., kedd 09:20

Kétszer is vezetett Mexikó a Chile elleni Copa América-csoportmeccsen, mégis 3-3-as döntetlent értek el, ráadásul nekik kellett a végén menniük az egyenlítésért.

A vezetést a 21. percben Matías Vuoso góljával szerezték meg, de Arturo Vidal egy percen belül egyenlített, de a java még csak ez után jött. Raúl Jiménez egy szöglet után tökélétes ívben fejelt a jobb kapufa mellé, az elsőre kifelé induló Claudio Bravo hiába vetődött, nem tudta hárítani a lefelé hulló labdát.

A folytatás viszont Chiléről szólt: Eduardo Vargas góljával, majd Vidal tizenegyesével átvették a vezetést (a Juventus középpályása mindhárom chilei gólban benne volt), de Mexikó sem adta fel, és a torna egyik legszebb góljával kiegyenlítettek. Adrian Aldrete félpályáról indította tökéletesen Vuosót, aki a kivetődő Bravo mellett az utolsó pillanatban passzolta el a labdát a sarokba.

Chile-Mexikó 3-3

Aldrete félpályás, felívelt gólpassza zseniális megoldás volt. A tavalyi világbajnokságon Lionel Messi a negyeddöntőben próbálkozott hasonlóval: ő kicsit messzebbről, laposan indította Ángel di Maríát a belgák ellen, de ott Vincent Kompanynak sikerült közbeavatkoznia, így elmaradt a gól.

A csoport másik meccsén a már a szünetig 3 gólt szerző Bolívia 3-2-re verte Ecuadort, ezzel 1997 után először nyertek meccset a Copa Américán. Győzelmükkel két forduló után továbbjutásra állnak.

A csoport állása: 1. Chile 4 pont (5-3), 2. Bolívia 4 (3-2), 3. Mexikó 2 (3-3), 4. Ecuador 0

Rovatok