Index Vakbarát Hírportál

Az év potyagólja a Copa Américán

2015. június 17., szerda 08:38

Az első meccsen még nagyon csalódott volt az argentin futballválogatott a Copa Américán, a másodikat viszont egy egészen zseniális fejes góllal nyerte meg Uruguay ellen. Amit a csoport másik meccsén a jamaicai kapus művelt – nincs jobb szó rá –, az év bénázása volt.

Az argentin–uruguayi meccsen helyzet volt mindkét kapu előtt, Sergio Agüero még az első félidőben egy nagy helyzetben még a kapus kezébe fejelt, aztán az 56. percben nem hibázott. Zabaleta jobb oldali beadását, a védőt megelőzve, egy briliáns csukafejessel juttatta a kapuba.

A végén azért nagy szerencséje volt Argentínának, hogy kapott gól nélkül megúszta. Előbb Diego Rolan öt méterről nem találta el az üres kaput, majd Álvaro González távoli bombalövése épp csak fölé ment.

Argentína egy csodás fejesgóllal vígasztalódott

A csoport másik meccsén Paraguay Édgar Benítez góljával 1-0-ra győzte le Jamaicát. Dwayne Kerr valószínűleg egy életre megjegyzi ezt a meccset. A jamaicai kapus egy hosszú paraguayi indításra egészen a 16-oson kívülre jött, majd fejjel próbált menteni. De olyan szerencsétlenül tette ezt, hogy Benítez lábára fejelte a labdát, ami onnan a kapus felett a hálóba hullott. Az biztos, ez idáig a Copa América legostobább gólja.

A jamaicai kapus bénázása

A csoportot a második forduló két győztese vezeti, de a négypontos Uruguay is továbbjutásra esélyes, a három csoportból a két legjobb harmadik még továbblép. Jamaica viszont ezzel a vereséggel kiesett.

B csoport, 2. forduló:

Paraguay–Jamaica 1-0 (1-0)

Argentína–Uruguay 1-0 (0-0)

A csoport állása: 1. Argentína 4 pont (3-2) és Paraguay 4 (3-2), 3. Uruguay 3, 4. Jamaica 0

Rovatok