Index Vakbarát Hírportál

Mourinho megmenti a 4 gólos Falcaót

2015. június 17., szerda 10:29

A Manchester United után a Chelsea-ben folytatja pályafutását Radamel Falcao, akit most a londoni klub kölcsönöz ki egy évre állandó klubjától, az AS Monacótól. A brit lapok értesülése szerint 5,5 millió eurót fizetnek a franciáknak, és ha elégedettek vele, a szezon végén a tízszereséért, 55 millió euróért végleg megszerezhetik az akkor már 30 éves kolumbiait.

Falcao a legutóbb végetért szezonban 29 meccsen mindössze négy gólt rúgott az MU-ban, de a Chelsea-edző Mourinho személyes küldetésének tekinti a megmentését. "Fáj, hogy az angol emberek azt gondolják, az igazi Falcaót látták. Ha tudok neki segíteni, hogy újra elérje a saját szintjét, megteszem" - nyilatkozta a tréner.

A dél-amerikai klasszis 2014 elején a Monacóban térdszaladszakadást szenvedett, a vb-t is ki kellett hagynia, féléves kényszerpihenőjéből visszatérve egyértelmű, már nem ugyanaz a világklasszis, aki volt a Portóban és az Atletico Madridban. Csakhogy mind Mourinho, mind Falcao ügynöke Jorge Mendes sztármenedzser, így már érthető a mentési akció.

Falcao fizetése heti 368 ezer euró volt a Unitednél, a hírek szerint ennek feléről lemond. Így továbbra is Eden Hazard marad a Chelsea legjobban kereső futballistája heti 277 ezer euróval (200 ezer fonttal).

A játékos jelenleg hazája válogatottjával a Copa Americán szerepel.

Rovatok