Index Vakbarát Hírportál

Fizetnek a drukkerek, csak Capello menjen

2015. június 17., szerda 08:11 | aznap frissítve

Az orosz labdarúgó-válogatott szurkolóinak egy csoportja gyűjtést indított a szövetségi kapitány, Fabio Capello távozásához szükséges 21,4 millió euró (6,7 milliárd forint) előteremtésére.

„Úgy gondoljuk, hogy azok, akiknek fontos a válogatott, nem maradhatnak érzéketlenek a csapat gyenge szereplését látva” – áll a kampányt indítók honlapján. Közleményük szerint a legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy a drukkerek többsége támogatja az olasz távozását, és a szakember szerződésének felbontásához az orosz szövetségnek 21,4 millió euróra lenne szüksége.

A 69. születésnapját csütörtökön ünneplő Capello a világ legjobban fizetett edzője. Az orosz válogatottat 2012 óta vezeti, a megbízatása a 2018-as, hazai rendezésű világbajnokságig szól, viszont a gyenge szereplés miatt lehet, hogy nem tölti ki a szerződését. Csapata a legutóbbi tíz tétmérkőzésén mindössze Liechtensteint tudta legyőzni, a Montenegró elleni, botrányos körülmények között félbeszakadt selejtező három pontját pedig az európai szövetség ítélte az oroszoknak.

Az Eb-selejtezős csoportban Oroszország hátránya négy pont a második, biztos Eb-szereplést érő helyen álló Svédország mögött. Az orosz szövetséget ideiglenesen irányító Nyikita Szimonjan alelnök a vasárnapi, Ausztriától elszenvedett 1-0-s hazai vereség után azt mondta, a vezető testület tárgyalni fog Capello sorsáról.

Rovatok