Index Vakbarát Hírportál

Mervónál több gólt senki nem lőtt, mégsem ő az U20-as vb gólkirálya

2015. június 18., csütörtök 18:26

Az U20-as labdarúgó világbajnokságon már csak a szombati éremmeccsek vannak hátra, brazil-szerb döntő lesz, Mali pedig Szenegállal játszik a harmadik helyért.

A nyolcaddöntőben a szerbek ellen két percet kellett volna kihúznia a magyar válogatottnak, de a rendes játékidő legvégén gólt kapott, majd a hosszabbításban ugyan emberelőnyben volt, egy öngóllal kiesett. A szerbek utána az USA-t és Malit is verték, előbbit büntetőkkel, utóbbit ugyancsak a hosszabbításban.

Egy elismerést viszont kaphat Mervó Bence, a győriek csatára, hiszen ezüstcipős lehet. Ugyanúgy öt gólos - Észak-Koreának hármat lőtt, a braziloknak és szerbeknek egyet -, mint az ukrán Kovalenko, de mivel neki nincs gólpassza, míg az ukránnak kettő is, nem tudja megelőzni. (Holtversenynél a gólpasszok döntenek.)

Mint ahogy nem túl valószínű, hogy a hátralévő meccseken a még érintett négy nemzet eddigi legeredményesebb játékosai megtáltosodnának, és befogják Mervóékat. Ehhez legalább 3 gólt kellene lőniük a most kettőnél járóknak.

A 2009-ben vb-bronzérmes magyar csapatból Koman Vladimir szintén ezüstcipős lett, de a horvát Davor Suker és a későbbi spanyol világbajnok, Fernando Llorente is megkapta ezt az elismerést.

Rovatok